| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 21:44 Заглавие: |
|
|
Колкото и травиално да прозвучи,специално за това шаси и този дефект презапишетете паметта и тогава ще говорим. _________________ Димитър |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 17:36 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | Колкото и травиално да прозвучи,специално за това шаси и този дефект презапишетете паметта и тогава ще говорим. |
Да съгласен съм с вас колега случайно да ви се намира бин за същото шаси да ми пуснете на пощата . [email protected] |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 17:47 Заглавие: |
|
|
проверете си пощата. _________________ Димитър |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 18:22 Заглавие: |
|
|
дръп _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2007 10:18 Заглавие: |
|
|
Колеги презаписах паметта но май този бин не е много читав щото не изписва на коя програма е телевизора в горния ляв ъгъл а и картината е свита по вертикал .Мъчих да влезна в сервиз от канал 60 натискам OF таймер и на панела на телевизора стрелка надоло и изписва два надписа като да съм в сервизен режим но оттам насетне немога да влизам по навътре за регулиране на параметрите и как става незнам ?четох във форума какво са писали за сервизния режим и стигам до тая позиция посочена от мен по горе и немога да продължя ,незнам как? |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 09, 2007 0:09 Заглавие: |
|
|
| plam65 написа: | | Колеги презаписах паметта но май този бин не е много читав щото не изписва на коя програма е телевизора в горния ляв ъгъл а и картината е свита по вертикал .Мъчих да влезна в сервиз... | Първо трябва да оправиш AFC-то. В сервизния режим няма превключване на модулацията(pos/neg), няма настройка на VCO за честотата и няма регулиране на AFC. Има само AGC, но то не ти върши работа. Затова, както писаха колегите, преди да започнеш диагностика на процесора, на тунера, на видеото или нещо друго, първо трябва да направиш проба с няколко памети. Гледаш само как спира на програма и нищо друго. Като опреш до вертикалния размер, ще ти кажа как да влезеш в сервиз и да го оправиш, а програмата в горния ляв ъгъл се слага от нормалното меню. Чакамe да кажеш как спира на програма с новите две памети. |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:30 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | plam65 написа: | | Колеги презаписах паметта но май този бин не е много читав щото не изписва на коя програма е телевизора в горния ляв ъгъл а и картината е свита по вертикал .Мъчих да влезна в сервиз... | Първо трябва да оправиш AFC-то. В сервизния режим няма превключване на модулацията(pos/neg), няма настройка на VCO за честотата и няма регулиране на AFC. Има само AGC, но то не ти върши работа. Затова, както писаха колегите, преди да започнеш диагностика на процесора, на тунера, на видеото или нещо друго, първо трябва да направиш проба с няколко памети. Гледаш само как спира на програма и нищо друго. Като опреш до вертикалния размер, ще ти кажа как да влезеш в сервиз и да го оправиш, а програмата в горния ляв ъгъл се слага от нормалното меню. Чакамe да кажеш как спира на програма с новите две памети. |
Колеги след презапис на паметта с нов бин телевизора се оправи и спря да измества наствойката ,само дето бе свит по вертикал но Ноел ми даде други бинове и това се оправи след като пуснах телевизора с тях .Сега остана само червенеенето което се оправя в сервиз но както посочих неможе да се влезе в сервиза по начина който пише за този модел което е необяснимо ,но както посочих по гове имам един телевизор BЕKO който влязох в сервиз няколко пъти и след това се заключи нещо и така пак спря да пуска сервиза и той бе с процесор на сименс та си мисля че при мен е същото но както казах не съм 100% сигурен де |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 13:26 Заглавие: |
|
|
| plam65 написа: | | Колега благодаря за схемата в пощата тя наистина е за шаси Z-7 но състава на това шаси дето си ми пратил не е с процесор SDA5154 . | Китайците може да са измислили вече, но аз тaкъв процесор на Siemens не съм срещал. Ако процесора е SDA5254, както си писал в първия пост, правиш грешка при влизането в сервиз: | plam65 написа: | | ...Мъчих да влезна в сервиз от канал 60 натискам OF таймер и на панела на телевизора стрелка надоло... | След канал 60 трябва да сложиш sharpness на минимум и тогава OFF-таймера едновременно със стрелка надолу от панела. Успех! |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 14:07 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | plam65 написа: | | Колега благодаря за схемата в пощата тя наистина е за шаси Z-7 но състава на това шаси дето си ми пратил не е с процесор SDA5154 . | Китайците може да са измислили вече, но аз тaкъв процесор на Siemens не съм срещал. Ако процесора е SDA5254, както си писал в първия пост, правиш грешка при влизането в сервиз: | plam65 написа: | | ...Мъчих да влезна в сервиз от канал 60 натискам OF таймер и на панела на телевизора стрелка надоло... | След канал 60 трябва да сложиш sharpness на минимум и тогава OFF-таймера едновременно със стрелка надолу от панела. Успех! |
да колега сбърках процесора е SDA5254 но слагах и на канал 60 sharpnes на минимум после OF таймет и стрелка надоло и стигам до някакво меню с два надписа което се определя за сервиз но оттам насетне неможе изхвърля ме |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 15:33 Заглавие: |
|
|
| plam65 написа: | | ... стигам до някакво меню с два надписа което се определя за сервиз но оттам насетне неможе изхвърля ме | Двата надписа какви са? Тези ли са?
OTP FD |
|
|
 |
|