Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля дайте съвет.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Амп
Гост

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 14:58    Заглавие: Моля дайте съвет. Отговорете с цитат

Преди време реших да си направя амп от вида МК-Quad_405 и намерих всичко изключая трафа. След дълго ровене из таваните открих два телевизора (ако не се лъжа София) от време онуй, с размерите на акумулираща печка и цветна картина, веднага се захванах да извася захранващия блок и бях доста впечатлен от размерите му. Трафа беше П-образен и размерите на магнитопровода бяха около 7x3.5 см, макарите бяха към 14 см, та намотах една намотка от 30 в и му вързах парче от нагревател 2 ом потопено в леген с вода. премерих изходното напражение и то бе паднало едва с 1 волт, след час трафа бе на 50 градуса но се държеше отлично до момента когато му се размести една намотка(но това е моя грешка). Та въпроса ми е с мога ли с сва такива трафа да захраня 6 такива стъпала, тъй като не съм много сигурен и за показанията на мултицета ми.
Мерси в аванс.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Не даваш абсолютно никаква полезна информация приятелю,за да ти се отговори коректно.Аз примерно не знам да се е произвеждал цветен телевизор "София" с конвенционален трансформатор,размерите които даваш на сечението ли са му или там си някакви сантиметри,от ламели ли е или е с феритна сърцевина,цялото захранване ли пускаш или на трафа подаваш 220 волта вкарай малко яснота
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
амп
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Трафа е с ламели. Подаденото напражение на първичната намотка е 200, като вторичната е 30 в-променливо. Същото повторих и с изправено и филтрирано напражение. За модела не съм абсолютно сигурен но ще проверя. Между другото няма да е зле ако някой каже как се смятат тези трафове тъй като програмите които имам не вадят коректни отговори, а когато го смятам по книга ми дава много малка мошност, която в последствие експериментално прескачам.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети