| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 11:35 Заглавие: |
|
|
Брейй хора,не го плаша човека нека слага нека пробва.Аз само се опитвам да кажа,че няма да има кой знае какъв ефект и не си заслужава труда точно за този усилвател.Разбира се че сериозните усилватели имат по над 100 милифарада филтри и гасящи резистори с релета за време в първичната част и какви ли не още оптимизиращи неща,но там крайното стъпало е направено с бързи транзистори с по 4-6 броя на рамо взети са специални схемни решения за тяхното управление...хората гонят милиомове изходно съпротивление и стотици волтове на микросекунди.Та тогава са нужни хиляди микрофаради за да дадат нужния ток в нужното време,а тази "Ямаха" ...знам че собственика се е обрекъл на глад за да я притежава но това е положението.Погледнете едно върхово стъпало на "Onkyo" или "DBL",вижте му цената и ще разберете какво искам да кажа |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 22:42 Заглавие: |
|
|
Тези 20 000uF вече са наистина много ... Как мислиш, ако сложа 10 000 uF греца който съм посочил по-горе дали ще изгори ?....
Интересува ме след колко време изгоря греца след като пусна захранването ........ Още в първоначалния момент ли изгоря или усилвателят е работил известно време ?? |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 22:53 Заглавие: |
|
|
kd 503 ....... нещо не можах да те разбера ! ... как така този БГ грец за който говориш работи без проблеми на капацитет 44 000uF (вносен) и в същото време си го изгорил на 20 000uF(BG)....... това според мен означава, че българските кондензатори са пробили, следствие на което е протекъл ток на к.с. който е "стопил" греца .... така ли е станало ???
колко волта е захранването на това СТУДИО ? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 23:19 Заглавие: |
|
|
Мнението ми е, че за 10 000 uF няма никаква опасност за греца така, че смело.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 9:32 Заглавие: |
|
|
Аз вече споменах,че българските кондензатори,въпреки че са огромни,имат много ниско ESR и са много подходящи за аудио приложение.В момента аз експлоатирам усилвател с 4х10000 микрофарада филтри и когато го включа мримигват лампите на осветлението  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 11:28 Заглавие: |
|
|
Вчера ходих да купувам кондензатори FUJICON. Лошото е че са ги свършили. Предложиха ми HITANO, които са били произведени в Унгария (не съм много сигурен за държавата).... Понеже не знам дали са качествени, реших да постна първо и след това да ги взема. HITANO e на цена 4,80 а FUJICON 2,50.. Въпреки разликата в цените FUJI-to ми се струва по-добрата марка..... Ако е така, ще изчакам да доставят такива.
Stoy4o, ти какъв грец използваш.... Евентуално ако изгори моя да го сменя с такъв. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 11:52 Заглавие: |
|
|
| Два от българските 5РМ6 мисля.Черни пластмасови.Сдва мрежови трафа по 250 вата.И двете фирми които си посочил имат сайтове защо не ги разгледаш? |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 12:03 Заглавие: |
|
|
| То като не разбирам достатъчно, ползата от гледане е почти нулева... Ще изчакам да дойде новата година. Ако не са докарали FUJI-ta ще взема HITANO. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 14:44 Заглавие: |
|
|
| Хитано според мен са яко китайски....А в комет оня ден гледах че са се снабдили с фуджита. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 15:42 Заглавие: |
|
|
Е нали вчера ходих до КОМЕТ... Много се изнервих, защото в търсачката им пише че имат в наличност...... Казаха ми че скоро няма да снабдяват... много се ядосах и не ги питах това скоро на колко дни е равно ..... Лошото е, че не можах да открия други фирми които предлагат FUJI
Онзи ден не може да си ги гледал, защото тогава са били почивни дни (събота и неделя)
А при ония мародери на ПОП БОГОМИЛ не ми се ходи ... Там кондензатора ХИТАНО е 9,50 лв а при електронинвест е 4,50 некаде ...Да не говорим, че на хитаното и SIEMЕNS-a цените са еднакви ... Зададох им един въпрос на ония там "ЖЕНИ" ... ама мисля че е по-добре да не коментирам отговора .......
напарави ми впечатление, че СИМЕНС-а имаше 4 крачета (1,2,3,4).. Два от тях според мен се използват за монтаж.....
Последната промяна е направена от charli на Вто Дек 28, 2004 15:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|