Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моите уреди
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:04    Заглавие: Моите уреди Отговорете с цитат

Аз пък работя с няколко уреда -
- осцилоскоп
- 6 броя цифрови мултицета (напрежения, токове, капацитет, температура, бета)
- 5 броя различни нискоомни стрелкови уреда (измерване на p-n-p и n-p-n преходи, годност на съмнителни резистори, проверка на кондензатори по метода на зареждане с външно напрежение, веригопроверяване също с външно напрежение)
- един високоомен стрелкови "Унигор" ( с него проверявам точността на цифровите уреди Wink )
- два броя "токови клещи" - така си седят в кутиите
- един мегер - резистори, вериги..
Всеки уред (без осцилоскопа) използувам САМО в един обхват
(не въртя никакви галетни копчета).
Цифровите мултицети продължавам да си купувам от магазините за един лев, когато си харесам някой нов модел (големите са по 12 лева, а малките - по 6-7 лева)
С цялата тази "армия" реставрирам най-много един апарат месечно, но удоволствието и удобството е голямо. Понякога на някоя стара бракма накачвам по няколко. Малко ме затруднява непрекъснатото купуване на батерийки 9 волта, но какво да се прави... мания.Вече няма къде да ги съхранявам.
Г-н Коцев беше показал чудесни и ефтини стрелкови уреди, в магазините в Ловеч, но тук в София ги няма никакви или поне аз не съм ги видял.

Последната промяна е направена от интермаш на Нед Мар 23, 2008 0:10; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Г-н. Савов! С голямо уважение към практиката Ви! Искам да направя малки корекции, да не се заблуждават по млади колеги. Един добър мултицет създава удобства. Но казвам "ДОБЪР"! Мисля че няма такъв под 200лв. Аз лично в сервиза ползвам: http://www.migert.hu/termekek/elektromos/metex/metex.html
M4650. От преди демокрацията, не помня колко години. От четри- три са в пълна изправност. Дефектират обикновенно, ако им се подаде повече от 10KV на входа. Няма да споменавам, че дефекта след такова напрежение, не коства повече от 25лв. Е, имат и недостатък! Ако не въртиш много често превключвателя, някой път може да те подлъже в измерването на нискоомни съпротивления. Проверете ако Ви интерсува, точността на тези уреди. Все пак в метрологията в Благоевград, решиха че не могат да ги "калибрират"? Пък на мен ми се налагаше да имат съответната лепенка за проверка. Ама айде в говорилнята!
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Само за сведение как съм решил проблема с батерийките .Направих си едно захранване с трафче ,диод , електролит ,съпротивление и една 7809 схема стабилизаторче .Така че си имам стабилизирано 9в и си захранвам и двата електронни уреда с него .Повече от 4-5 години е така и нямам проблем до сега със захранването и батериите. Very Happy
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Митак-Метекса отдавна не е това,което беше преди години....

Григоре,що не ги ползваш отделните уреди на всички обхвати,ами
Цитат:
Всеки уред (без осцилоскопа) използувам САМО в един обхват
(не въртя никакви галетни копчета).

че ми стана любопитно...
Аз ползвам прецизен цифров и прецизен стрелкови+осцилоскоп в редки случаи (само когато наистина с налага)
Смятам че това е достатъчно за един сервиз,въпреки че от имане на апаратура-глава не боли....но пък е и научно доказано че 80% от повредите добрия майстор може да ги острани,ако му се наложи в краен случай и само с помощта на батерийка и крушка. Smile

Последната промяна е направена от Bojilov на Вто Сеп 11, 2007 17:05; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Само за сведение как съм решил проблема с батерийките .Направих си едно захранване с трафче ,диод , електролит ,съпротивление и една 7809 схема стабилизаторче .Така че си имам стабилизирано 9в и си захранвам и двата електронни уреда с него .Повече от 4-5 години е така и нямам проблем до сега със захранването и батериите. Very Happy

И аз съм по-подобен начин, но неудобно с тия кабели. А от всичко най мразя когато се оплитат със кабелите на сондите. Embarassed
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

интермаш,какъв е класът на точност на УНИГОР-а,та проверяваш с него цифровите си уреди Question А неговата точност с какво я проверяваш Question Rolling Eyes И защо чат-пат не завърташ тези превключватели-поне да позачистиш прахоляка от контактите им,че нещо тази ти тактика да не въртиш не ми е ясна Exclamation

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Такъв М3800,като на МИТАЧИ,имам от 1990 год."Железен"!Само няколко пъти съм обслужвал превключвателя/почистване,смазване/.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Aз съм с два Ц-20 ,като с единия провервам вярно ли мери другия.А осцилоскопа ми е ОГ-2.Ама като съм свикнал с тях-как да си купя Тектроникс (май така се казваше) или някой уред с цифри Rolling Eyes
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Aз съм с два Ц-20...

А батерийки откъде? Плоската я има , но другите две са малко нестандартни.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Aз съм с два Ц-20 ,като с единия провервам вярно ли мери другия.А осцилоскопа ми е ОГ-2.Ама като съм свикнал с тях-как да си купя Тектроникс (май така се казваше) или някой уред с цифри Rolling Eyes

...Не може така!-с единия проверявам, вярно ли мери другия!Кой е единия и кой другия?!Дай повече инфо! Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 1 от 8

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети