Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

МОНО 25
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
EL34
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 13, 2007 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=3721mono_25.djvu
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 13, 2007 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Видях по добре схемата на фабричния,значи секциониран е,трябва да се премотае целия.АЗ лично не харесвам звука на ламповите пуш-пул усилватели и не те съветвам да се занимаваш.....А другия траф просто не ми идва идея как да се върже пуш-пул и то ултралинейно в тази схема
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
EL34
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 13, 2007 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=image&file=727Traf.jpg

Извод 5 е средната точка ;3 и 7 - към анодите ;4 и 6 към решетките ; 8 и 9 към товара ; 1 и 2 - индикаторна лампа .
Това е първият ми чертеж направен на компютър , така че бъди снизходителен .
Усилвателя ще ползвам да си чеша крастата с китарата , така че ме устройва . Отделно правя два моно блока , но доста бавно защото искам да изпипам нещата , а времето ми е малко .
Върнете се в началото
EL34
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 16, 2007 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

STOY40 , kъде изчезна ?
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 17, 2007 16:51    Заглавие: Отговорете с цитат

EL34 написа:
Притежавам усилвател МОНО 25,производство на Електроакустика Михайловград.Усилвателят има два изхода по 120 волта , два по 30 , още един 30 и един 1,5 в.Явно е направен за колони със съгласуващ трансформатор.Може ли някой да ми каже , какво трябва да направя , за да го ползвам с нормална колона ?...
Като гледам схемата, която си качил, трите изхода по 30 волта са в паралел на една и съща намотка. Ако включиш нормално двете колони, товара става 4 ома и е малко според мен. По-добре ги включи последователно на единия изход. Пробвай и трите варианта: 4, 8 и 16 и прецени на слух кое е най-добре. Нали си китарист! Very Happy
EL34 написа:
... ( трябва ли да пренавивам изходния траф? )
Според мен не трябва. Ако много държиш да пренавиваш траф, по-добре навий един съгласуващ, както е на оригиналните тонколони. Дали ще ползваш 120 или 30 волтовата намотка, дали ще пренавиваш изходния или ще използваш съгласуващ, и в четирите случая мощността на усилвателя няма да се вдигне. Така че включвай, пробвай и докладвай. А за край на темата да качиш един запис, че да чуем как свириш Very Happy . Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети