|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Незнайко Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 8:45 Заглавие: NEO 1400 SK криви изображение и бръмчи |
|
|
Имам едно малко проблемче с едно телевизорче 14 инча NEO 1400 SK. Всичко си работи, но на някои програми, при много светэл участък от изображението там криви и се чува силен брум в говорителя. Не че е нещо, но все пак дразни. Доколкото съм технически грамотен, предполагам е системата за АРУ, но е възможно и сигнала от кабелната за този канал да е прекомерно силен. Има ли начин да се регулира от някъде (например сервизното меню) и как се влиза. Знам правилото - да го занеса в сервиза, но не го считам за особен проблем за да го мъкна до там и да чакам.
Та ако има идеи, моля споделете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 22:21 Заглавие: |
|
|
| Този телевизор така си работи. И да го занесеш някъде вероятно ще му намалят яркост/контраст (или по-скоро cut-off/drive) - нещо което можеш и сам да направиш. Въпреки това обаче кондензаторите му са доста калпави (а и не само те) и ако положението се влоши ще трябва да се занесе поне да се сменят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|