| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 16:34 Заглавие: |
|
|
След намаляне до минимум на остротата излезте от всички менюта и тогава натискайте цветните бутони. _________________ Димитър |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 16:39 Заглавие: |
|
|
| BINEV написа: | | колеги така и немога да влезна в сервизното, пробвах какви ли не комбинаци но нищо. | Какви комбинации си пробвал? Сервиза може да ти трябва за диагностика на процесора. Трябва да провериш как се променя параболата EW на 36кр. Провери ли с осцилоскопа дали въобще я има? | BINEV написа: | | ако имате някакви идеи ще сам ви много благодарен че нещо забих на това ТВ | Не виждам по-добра идея от тази на emoome, но ако очакваш нещо друго трябва да дадеш конкретна информация. Диодния модулатор провери ли го? Какво става с хор. размер като вдигнеш R399? Какво става като го дадеш на маса? Колко волта и какъв импулс има на 8кр. на TDA8358? А на 5кр.? Q333 и Q334 провери ли ги и как минава импулса през тях? Чакаме да напишеш нещо конкретно!  | BINEV написа: | | Изпълнявам командите както трябва парво пускам на 91 канал намалям до min ОСТРОТАТА и барзо натискам червеното -зеленото -меню. но не се получава | Преди да натиснеш бързо излезе ли от менюто?
Последната промяна е направена от vladimirstanoev на Чет Сеп 13, 2007 21:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
BINEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 16:42 Заглавие: |
|
|
| и това условие изпълнявам, може ли да има друг начин за намиране на сервизното меню |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 16:54 Заглавие: |
|
|
Колеги, знаете че на някои фирмени телевизори не се влиза по обикновения начин в сервиз. Натисни едновременно I (информация) и MUTE. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 17:08 Заглавие: |
|
|
| BINEV написа: | | и това условие изпълнявам, може ли да има друг начин за намиране на сервизното меню | Мини на английски в менюто, че тази "ОСТРОТА" не ми харесва. Виж дали го има импулса на 36кр. на процесора. Ако го има, първо оправи повредата, а сервиза го остави накрая. Може да потрябва само за финна настройка. |
|
|
 |
MockoB Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 12:24 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Натисни едновременно I (информация) и MUTE. |
Това е JVC все пак, и се влиза в сервизен режим чрез посочения по-горе начин. Шасито може и да е същото, но мисля че 90% от JVC-тата, в сервизен режим се влиза с I и Mute.
Проблема ти е най-вероятно спойка в корекцийте. Но все пак пробвай и от сервизното меню, но едва ли ще се регулират корекцийте.
Успех. |
|
|
 |
BINEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 15:06 Заглавие: |
|
|
| Извинявамм се че закаснях с отговора MockoB се оказа прав с бутона I и бутона MUTE се влиза в сервизното. Отговарям и на по предният ватрос- на краче 8 от вертикала TDA8358 няма сигнал и като го замерих към маса ми даде пълно късо както и R399 е нагрявал и сега е с променено съпротивление около 400ома. Утре ще купя нов вертикал и ще ви кажа дали всичко е наред |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 15:15 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Колеги, знаете че на някои фирмени телевизори не се влиза по обикновения начин в сервиз. Натисни едновременно I (информация) и MUTE. | Митака още вчера Ви каза, ама кой да чете! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 15:37 Заглавие: |
|
|
| BINEV написа: | | Извинявамм се че закаснях с отговора MockoB се оказа прав с бутона I и бутона MUTE се влиза в сервизното. Отговарям и на по предният ватрос- на краче 8 от вертикала TDA8358 няма сигнал и като го замерих към маса ми даде пълно късо както и R399 е нагрявал и сега е с променено съпротивление около 400ома. Утре ще купя нов вертикал и ще ви кажа дали всичко е наред |
Резистора трябва да го смениш..
Най-вероятната причина да ти гръмне чипа е кофти спойки -затва гледай хубаво изходното стъпало на редовата развивка за лоши спойки ако не искаш да гръмнеш и новия чип-спойки по високоволтовите кондензатори,спойките на хоризонталните отклонителни бобини... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
BINEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 16:10 Заглавие: |
|
|
| Още от начало там намерих лоша спойка на R399 и изглежда че от там е тръгнал проблема. Митака когато ми писа аз бях си трагнал от сервиза заради това не бях го пробвал |
|
|
 |
|