| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Wentilator Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 17:23 Заглавие: Ветрогенератор и Електромера |
|
|
Здравейте,имам въпрос относно поведението на електромера:
Включвайки в мрежата енергоизточник под формата на ветрогенератор ,конкретния ми въпрос е :
Ще се върти ли Обратно , ако произведената енергия от ветрогенератора е по-голяма от консумираната? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 17:52 Заглавие: |
|
|
| За старите електромери отговора е да ще върти на обратно.За новите нямам идея. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:02 Заглавие: |
|
|
Някъде прочетох,че при новите електронни електромери дори да връщаш енергия,пак ти го отчитат с натрупване като консумация.
А дали наистина е така? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:04 Заглавие: |
|
|
| Как ще ги синхронизираш ,ще получиш иначе голямо БУММ! По добре си ползвай мощност от ветрогенератора и така няма да ти върти електромера ,като няма консуматори. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
| Проблема не е със синхронизирането,вече има устройства ,които го правят(контролери). Идеята е произведената вповече от ветрогенератора енергия ,да се върне в мрежата. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:26 Заглавие: |
|
|
| Wentilator написа: | | ...Идеята е произведената вповече от ветрогенератора енергия ,да се върне в мрежата. |
Ами май съм чувал, че за да свържеш генератор към мрежата ти трябва съответно разрешение, както и проконтролиране от упълномощена лаборатория за годността му, след което ти слагат и измерителен уред за предадената енергия, и съответно тя ти се заплаща от НЕК или разпределителното дружество, не знам точно. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | Wentilator написа: | | ...Идеята е произведената вповече от ветрогенератора енергия ,да се върне в мрежата. |
Ами май съм чувал, че за да свържеш генератор към мрежата ти трябва съответно разрешение, както и проконтролиране от упълномощена лаборатория за годността му, след което ти слагат и измерителен уред за предадената енергия, и съответно тя ти се заплаща от НЕК или разпределителното дружество, не знам точно. |
Това е вярно,но този път изглежда трънлив.
Въпроса е какво става с електромера? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:49 Заглавие: |
|
|
| Wentilator написа: | | ...Въпроса е какво става с електромера? |
Е то е ясно, електронния няма да върне назад. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 19:07 Заглавие: |
|
|
Някой случайно да знае на какъв принцип работят тези контролери за които спомена Wentilator? _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 20:14 Заглавие: |
|
|
| Wentilator написа: | | Идеята е произведената вповече от ветрогенератора енергия ,да се върне в мрежата. |
Идеята ти е тъпичка. Трябва да продаваш цялото количество на НЕК и те да ти я плащат по 74 ст. (някъде там беше) като произведена от такъв източник. Каквото ти трябва за битово потребление си го купуваш от ЕРП по 15 ст. примерно.
Загря ли? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|