| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ek3ekytop Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 1:21 Заглавие: |
|
|
| Ще пробвам дано се получи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 6:11 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Този начин на свързване тестван ли е на практика лично от Вас? |
emomee -Да тестван е с различни лампи ,мислиш ли ,че ще предлагам измислици ,само мощността може да се окаже проблем ,но е вярно ,че има до 24 ватови енергоспестяващи. Ако свети по-слабо тогава единственото решение остава в мосю Бриколаж или други подобни да си търси електронен баласт за съответната мощност. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 8:42 Заглавие: |
|
|
Извинете ме!Изпаднал съм в заблуда,че връзвате две лампи
в паралел! |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 8:48 Заглавие: |
|
|
| Че на всички енергоспестяващи се използват и четирите извода.През кондензаторите се подава напрежението на реотаните.Вижте и един сайт със схеми на такива ламби: http://www.pavouk.org/hw/lamp/en_index.html |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 11:36 Заглавие: |
|
|
| ELP, критиката беше отправена към мен защото писах че електрониката има само 2 извода за пурата. Явно съм съм попаднал на някаква странна китайска имитация а и беше преди доста време. Приемам че е нормално да са 4 изводите. И за питащия е разбира се по лесно да са 4. Съжалявам за дезинформацията и благодаря на ShaGratH^ за линка. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 15:05 Заглавие: |
|
|
| Аз не съм виждал такава лампа,ама ми се струва странно да е чак 55W,да не е станала някаква грешка.Ако стартера не се изключва нагревателите на лампата биха светили преди да игори,а запалването е малко вероятно.За бързото изгаряне по скоро е виновен некачествения дросел.Нещо в системата е менте,но най малко стартера... |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 17:09 Заглавие: |
|
|
Joda спокойно можеш да си заложиш и два пръста,защото има схеми ,които работят с два и с четири извода.От горе на всичкото има такива и с три извода .Първите се наричат баласт с студен , а вторите с топъл старт.Тия с три извода не знам как ги водят но при тях греят само единия "реотан".Работя с тия гадости и смея да твърдя ,че всеки производител си гласи лампите и елементите към тях да работят само в комплект С други думи в случая стартера е проблема.Точно тая лампа не сам я пипал и ме притеснява дали не е направена само за електронен баласт.Но ако слагаш електроника предпочитай с четири "крачета'.и още нещо НЕ НОСЯТ НА ВЛАГА . |
|
|
 |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:17 Заглавие: |
|
|
| http://www.pavouk.org/hw/lamp/en_index.html Ето и един интересен саит и от мен. дано ти хареса някоя схема. В електромаркет в варна има доста модели електронни баласти има и китаиски има и от други производители.евтини са. |
|
|
 |
ek3ekytop Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
Ще пробвам първо с електрониката от енергоспестяваща.Кажете как точно да ги вържа крачетата.
P.S
Mного благодаря за отговорите. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 10:34 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ще пробвам първо с електрониката от енергоспестяваща.Кажете как точно да ги вържа крачетата. | Значи ако има 4 извода електрониката всяка излизаща жичка от платката се връзва със срещустоящата на нея от лампата, тоест първа от платката към първа от лампата и така до четвъртата.После пускаш и мижиш да не гръмне | Цитат: | | Тия с три извода не знам как ги водят но при тях греят само единия "реотан" | да ти кажа незнам дали греят, но препдолагам че на двата се подава захранващо напрежение, а на третия се подават стръмни високоволтови импулси, че да се йонизират газовете в тръбата.
Edit: Чак сега видях първия пост на питащия-че е за аквариум лампата.В такъв случай трябва обезателно електрониката да е извън аквариума (влагата).Може да помислиш за готови кутийки-по магазините за електронни компоненти ги има |
|
|
 |
|