| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 16:41 Заглавие: |
|
|
Пич,
хич и дума ли не знаеш на немски ?
то сигур и на английски толкоз ...
За 10 лв в сервиз ше ти сменят биос-а с такъв на английски и ше се оправиш по-лесно.
сигурно за пръв път отваряш и лаптоп ? ...
Късмет и успех  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
enthusiast Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 16:50 Заглавие: |
|
|
| Пич с английския съм добре. Виж с немския съм гола вода, но биоса е на английски пич, да неговорим, че биоса мога и сам да си сменя. Иначе благодаря за коментара пич! Иза последното грешиш. |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 6:43 Заглавие: Re: Проблеми с лаптоп Microstar md41112 |
|
|
Пробвай с дискета на Smart Boot Manager,ако няма флопи сложи му някакво на USB.В менюто трябва да има CD-Rom-a ако всичко е наред
http://btmgr.sourceforge.net/download.html.
Друг вариант да си намериш работещ CD-Rom на USB и да пробваш с него.В биоса разреши да зарежда от USB  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 0:20 Заглавие: |
|
|
По всяка вероятност е това:
Винбозата има една опция която ако е включена (по default е така) предизвиква рестарт на системата при грешка. Получава се нещо като микрософт перпетуум мобиле. Трябва да се пусне в сейфмод винбозата и ако тръгне, тази опция да се изключи. При следващо нормално стартиране вече не се рестартира и грешката каквато и да е тя става видима.
Опцията се намира в System->Andvanced->Startup and recovery(Settings)->Automatically restart (checkbox)
Не съм сигурен само дали при всички винбози беше така но за XP със сигурност.
Може да е от BIOS-а ама не щото е дефектен а защото работи с опции по подразбиране и нещо от периферията сигурно не тръгва.
Успех! _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 10:38 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Като казах че неиска да се бутва от сидито имах предвид, че въобще не се и опитва. Няма покана, нищо. Направо зарежда уиндоуса (тоест опитвасе), държи се така все едно не е разрешено от биоса или няма диск в устройството, а го чувам че работи. Само да допълня че пробвах неговия хард на друг лаптоп-Medion (на мой приятел) и се държи по същия начин (отново същото съобщение за грешка). Сега ми идва една идея...,дали е възможно компютъра всъщност да е наред, а да иска диск суиндоус спецялно предназначен за лаптоп Microstar. Имах един случай с Acer който не тръгна без оригинален уиндоус за Acer. Дано не ви прозвучи налудничево, но може би и този слузай да е такъв. Така или иначе ме затруднява. И какви са тези рестарти....? |
Включи диска на настолна машина с преходник и му виж смарт параметрире с виктория или някоя друга програмка. С викторията можеш и да тестваш повърхноста за грешки. |
|
|
 |
BFB Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 20:30 Заглавие: Опитай следните нещица. |
|
|
Здравей,
опитай следните стъпки:
1. Преди зареждане на Windows, натисни Ф8 и опитай да влезнеш със Enable ВГА опцията. Това предполагам вече си го пробвал, но за всеки случай. Ако работи така значи Windows зарежда или грешен драйвер за видеото, погрешен/коруптирал чипсет driver е инсталиран /при това положение сте се гаси моментално както е при теб/ или лаптопът ти е с дефектирал видео чип.
2. Ако можеш извади CD-то и опитай отново да го сложиш, като се надяваш това да е причината да не работи. Като го направиш, издава ли звуци ... т.е. дали стига захранване до него?
3. Ако не стане със CD-то най-добрия вариянт ти остава да си намериш едно външно CD и да си прейнсталираш Windows-а, както спомена някой малко по -рано.
4. Би било много добра идея да си провериш hard диска с програма като ДФТ на HITACHI /Drive Фитнес Тест/ за евентуални диспоситион-и.
Успех! _________________ 30 Sec Average Repair Time @ $100/repair! Who else can afford to make $12,000/hr?! |
|
|
 |
|