| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 7:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря ,ще изпробвам и този метод ,оригиналния предпазител който е изгорял е 750mA / 5kV (така пише на него ) ,опитвам се намеря точно такъв ,но в нашия малък град е доста трудно да се намери . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 11:00 Заглавие: |
|
|
Ако след краткотрайно пускане-кондензатора си личи че се зарежда и като го разредиш даде искра и обувките на магнетрона са пристегнати и правят добър контакт-значи магнетрона си е заминал.
Диода не ти е проблема в него,но все пак,като толкоз искаш-отпуши го с външно напрежение и ще разбереш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:50 Заглавие: |
|
|
Кондензатора се разрежда с кракротрайна искра ,"предпазителя" не изгаря ,извадих магнетрона и го измерих наново ,и двата извода дават около 40 ома към корпусът му .Май наистина е за нов магнетрон ,колкото ида не ни се иска  |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 18:51 Заглавие: |
|
|
| stefp написа: | Кондензатора се разрежда с кракротрайна искра ,"предпазителя" не изгаря ,извадих магнетрона и го измерих наново ,и двата извода дават около 40 ома към корпусът му .Май наистина е за нов магнетрон ,колкото ида не ни се иска  | Смени тогава проходните кондензатори на магнетрона и си в бизнеса  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 19:00 Заглавие: |
|
|
Може и директно да ги махне проходните кондензатори,ако няма за смяна други...или да отскубне здрави от стар повреден магнетрон.
Кабелни обувки мъжки вместо кондензатори се запояват на краищата на двете дебели медни бобинки и там хваща двата проводника.
Аз когато нямам проходни така правя...
Ама излъчвало...те навремето микровълновите имаше стандарт за дебелината на ламарната на корпуса-сега от години братята жълтурковци ползват ламарина,като вестник за микровълнови,то тва все едно не излъчва....
Желатено е да се запои с маскимално високотемпературен пропой въпреки че и с обикновен става де,но там доста грее... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 19:26 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се за тъпия въпрос ,но къде са тия проходни кондензатори ,в пластмасововия преход където са мъжките букси ли ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 19:34 Заглавие: |
|
|
Това бялото дато му викаш "пластмасов преход" са проходните кондензатори.
От вътрешната страна както си снимал режеш изводите им из дъно най навътре до заливката.
На двата дебели крака,които са били някога крака на проходния кондензатор набиваш по една мъжка кабелна обувка.
Стягаш яко обувката,малко калай и на обувките забиваш двата високоволтови проводника дето идват от високоволтовия блок.
Това е.
Само ги преместваш така че да не опират някъде и да прасне искра и това е..
Може да се наложи долния капак на магнетрона повече да се не слага. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 21:04 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Може и директно да ги махне проходните кондензатори,ако няма за смяна други...или да отскубне здрави от стар повреден магнетрон.
Кабелни обувки мъжки вместо кондензатори се запояват на краищата на двете дебели медни бобинки и там хваща двата проводника.
Аз когато нямам проходни така правя...
Ама излъчвало...те навремето микровълновите имаше стандарт за дебелината на ламарната на корпуса-сега от години братята жълтурковци ползват ламарина,като вестник за микровълнови,то тва все едно не излъчва....
Желатено е да се запои с маскимално високотемпературен пропой въпреки че и с обикновен става де,но там доста грее... |
То и за разстоянието м/у затворената врата и корпуса се казваше,че трябва да е съпоставимо с лист хартия ,но ...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 21:25 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | То и за разстоянието м/у затворената врата и корпуса се казваше,че трябва да е съпоставимо с лист хартия ,но ...  |
Именно...
Навремето си бях правил от една руска книга една макина за измерване на полето със СВЧ смесителен диод и една линия от посребрен проводник.
Като съм мерил ,мерил-разлика в излъчването със и без капак на магнетрона отдолу,със и без проходни кондери-разлика нема...
Най-голямото излъчване е точно в пролуките покрай вратата и по разните дупки дето са за излизане на парата,за крушка-такива неща... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
ФОРМАТЦЕВТ Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 166 Местожителство: Лясковец BG
|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 7:44 Заглавие: |
|
|
Искам да попитам нещо - колко трябва да е съпротивлението между двата извода на магнитрона ? Защото имам една микровълнова която съм я отписал - за магнитрон. Всъщност ми прехвърква искра точно в буксата - там където са тия "проходни кондензатори" . Да разбера да не ми просто те да са ми проблемни. _________________ Пречките са онези малки неща около пътя ни които виждаме ако отклоним поглед от целта
http://diagnostika.hit.bg |
|
|
 |
|