| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Strahil Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 12:41 Заглавие: Процесор 68HC11 от Grundig SC303 (OP5.42) |
|
|
| Здравейте, чел сам такъв тип процесори с полския софт и програматор, и с други подобни правени интерфейси. Сдобих се за удобство с Xprog от programotoribg.com, с него обаче не мога да прочета нищо, и в момента по конкретно се мъча с гореспоменатия. Приемам всякакви идеи. Предварителни Благодарности на всички! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 19:36 Заглавие: |
|
|
С моторолакрарера няма проблеми.  |
|
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 20:01 Заглавие: |
|
|
Ако има SEC BIT няма да можеш да го прочетеш,или ще прочетеш само
FF FF FF........(значи че си го изтрил при опита да го буутваш) |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 21:27 Заглавие: |
|
|
какъв е пика на Х-прога.О4 ли е отзад _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 0:05 Заглавие: |
|
|
| Xproga работи ли с MCracker43? А относно SEC BIT ясно, но аз въобще не мога да го изчета. Дава ми че няма връзка с устроиството. А що се отнася до Pic -а, тои е PIC16F628A. |
|
|
 |
ФОРМАТЦЕВТ Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 166 Местожителство: Лясковец BG
|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 7:19 Заглавие: |
|
|
Захранено ли ти е радиото от външната букса ? Погледни си reset-a има ли го да не би да товари, погледни изводите от към платката на програматора правилно ли са свързани - гледай към края на манул-а на X-prog има точно описани изводите. Чете се нормално ако няма някаква грешка. _________________ Пречките са онези малки неща около пътя ни които виждаме ако отклоним поглед от целта
http://diagnostika.hit.bg |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 8:35 Заглавие: |
|
|
X-Prog-a е направен оригинално с цокли.Тоест процесорите е хубаво да се свалят ,а не да се четат на място.И моя е така и го ползвам само в краен случей когато не мога да го бутна на шасито.Свалям проца и го бода на цокъла.Вчера правих един Мерцесес с 05В32.Как ли не го лъгах на място не искаше и това е .Свалих проца и на Х-prog-а го изяде за секунди.А и моя се чуди някога на 11-ките-не знам защо??? _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 10:26 Заглавие: |
|
|
| Процесора е свален от шасито, генератора му работи, а ми дава че няма ввразка с устойството.Ефекта и с други подобни процесори е същия като например VW BETA4 или BP PASADENA. |
|
|
 |
hitech Опитен потребител

Регистриран на: 06 Окт 2004 Мнения: 173 Местожителство: Димитровград
|
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 11:27 Заглавие: |
|
|
| Така и така с Xprog-а не можеш да прескочиш SEC.бита защо не си караш по стария начин.Пробваи с други контролери .А с HC05 как се държи?Нищо чудно да имаш проблем с хардуера. |
|
|
 |
v_iliev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 11:03 Заглавие: |
|
|
Аз имах проблеми с HC711Е9 и Xprog-а от http://programatoribg.com/, докато не свързах проводници паралелно на връзките между платката и адаптера. Има ел.връзка през съединителя но не работи ако не е директна връзката.
Сега чете и пише от раз, само дето още не съм го накарал да запише EPROM-a.
Проца е с маска 4K81H,MODA и MODB са твърдо към маса, пуснал съм Vpp съгласно MSE711E9_4K81H, но не ще да се програмира
Ако някой е писал EPROM-a на HC711Е9 да пише как? |
|
|
 |
|