| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mladen Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 15:40 Заглавие: ibm 6552-23n |
|
|
колеги някой да има eeprom за този модел
в оригиналния еепром на края пише ibm p260
яркоста ми е много усилена и се вижда леко обратния нод на зеления цвят
и възмажно ли е от него да не ми пуска отоплението засега съм окъсил чипа да го накарам да светне |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 17:01 Заглавие: |
|
|
| аз нещо не разбрах,как така като няма отопление има голяма яркост |
|
|
 |
BFB Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 17:12 Заглавие: |
|
|
Това ако е на лаптоп както си мисля аз, трябва да се регулира от power management чип, като нивата се регулират през клавиатурата и/или в зависимост от режима на работа - батерия или на зарядно.
Иначе казано, не се занимавай с ЕЕПРОМ-ите.
Забравих да добавя, има голяма вероятност да ти е дефектирал инвертора на ЛЦД-то. _________________ 30 Sec Average Repair Time @ $100/repair! Who else can afford to make $12,000/hr?! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 17:27 Заглавие: |
|
|
BFB,ако можете да ми обясните как изкарахте обратен ход от LCD дисплей,че аз до сега такова чудо не съм виждал.Към колегата със CRT монитора,по принцип мониторите на IBM са доста ремонтнонепригодни и по принцип не приемам за ремонт та за това си помислете преди да продължите борбата.Казвате че сте укъсили чип,който управлява отоплението ?Наистина ли има такъв .Ако имате схема качете я да видя и това чудо ,че и такова не съм виждал ,ама човек знае ли  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 17:33 Заглавие: |
|
|
| "никога не е късно да научим нещо" |
|
|
 |
BFB Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
pepi_voinishki1957
Ами не сме се разбрали колега. Аз съдейки по това къде е постната темата мислех, че става на въпрос за ЛЦД монитор на лаптоп компютър. За обратна връзка ако ме питаш, става на въпрос за регулиране на яркоста на осветлението от клавиатурата с Фн /фукнционален клавиш/, като командите се обработват чрез power management контролер на дъното към ЛЦД инвертора/усветлението/.
Поздрав! _________________ 30 Sec Average Repair Time @ $100/repair! Who else can afford to make $12,000/hr?! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 17, 2007 19:11 Заглавие: |
|
|
| Кое шаси е:G1 или F99 Ако пише ibm p260=Шаси G1 дай проц. |
|
|
 |
mladen Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 9:04 Заглавие: ibm 6552-23n |
|
|
| колеги монитора си е обикновен 21" кото го донесоха не пускаше отопление от схемата която го управлява пуснах го директно за да видя какво показва и не знам дали от кинескопа или от паметта не го пуска защото в момента имам обратен ход на зеленото и увеличена яркост |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 11:37 Заглавие: Re: ibm 6552-23n |
|
|
| mladen написа: | | колеги монитора си е обикновен 21" кото го донесоха не пускаше отопление от схемата която го управлява пуснах го директно за да видя какво показва и не знам дали от кинескопа или от паметта не го пуска защото в момента имам обратен ход на зеленото и увеличена яркост |
Така както пишеш никой май няма да може да ти помогне че е "обикновен" е ясно коя схема ти управлява отоплението?По спомени защото на този комп нямам схемата отоплението трябва да е 5в ти колко му пускаш? |
|
|
 |
|