| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 8:57 Заглавие: Замяна на BU508DFI с друг |
|
|
Толкова ли е критичен та какъв и друг да сложа гърми,поне малко да задържи а телевизора е SHARP 20 инч.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 9:12 Заглавие: |
|
|
| А стандартната процедура по замяна на кондзензатори направихте ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 10:00 Заглавие: |
|
|
Да даже работи 4-5 часа,дефекта беще транзитора на 5 вол.  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 10:22 Заглавие: |
|
|
| pavlin v написа: | Да даже работи 4-5 часа,дефекта беще транзитора на 5 вол.  | Е, 4-5 часа "малко" ли е, уточнявай критериите. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
По VRT
BU508DFI=BU2508DF..,S2055AF..,2SC3893A..,2SC4124 _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 17:10 Заглавие: |
|
|
| Tранзистора не е критичен сменя се и с обикновено BU508D грее малко повече но си работят с години. По-добре си виж както каза pamporov електролитите в драйверното стъпало и електролита на отрицателното напрежение което идва от импулсното захранване. Провери си и диодите от тхо-то към драйвера. Аз трите транзистора в драйвера си ги сменям профилактично ако почне така да ми се глези. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 17:30 Заглавие: |
|
|
| ivpav написа: | | Tранзистора не е критичен сменя се и с обикновено BU508D грее малко повече но си работят с години. |
Зависи в какъв SHARP е.Ако е този за който си мисля си е доста критичен в зависимост от съпротивлението B-E. А това не го разбрах много добре: | Цитат: | | Да даже работи 4-5 часа,дефекта беще транзитора на 5 вол. | Телевизора е станал или...? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 17:31 Заглавие: |
|
|
| ivpav написа: | | Tранзистора не е критичен сменя се и с обикновено BU508D грее малко повече но си работят с години. По-добре си виж както каза pamporov електролитите в драйверното стъпало и електролита на отрицателното напрежение което идва от импулсното захранване. Провери си и диодите от тхо-то към драйвера. Аз трите транзистора в драйвера си ги сменям профилактично ако почне така да ми се глези. |
Ъъъ аз доколкото разбирам дефекта е отстранен-
| Цитат: | | Да даже работи 4-5 часа,дефекта беще транзитора на 5 вол. |
Как от транзистора на 5те волта ще гори мощния на редовата-не се знае...
Какъв е телевизора-
| Цитат: | | телевизора е SHARP 20 инч. |
Въобще изключително съдържателна тема...
Ако така ще пълним архивите на форума със знание. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Юли 20, 2008 0:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 10:12 Заглавие: |
|
|
ТВ SHARP мод.54АМ-12SC shassi:5BS-A това ме шокира,че преди да сменя транзистора на 5 вол. ТВ ту тръгне и работи ту вобше не изка да тръгне и 5вол. изчезваха,а след смяната на 5 вол.си тръгна и работеше докато не гръмна транзистора на високото и от тогава 3 бр.изгоряха.  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 10:17 Заглавие: |
|
|
Щом сте сменили кондезаторите които Ви посъветваха,то потърсете оргинален транзистор,според мен,тозитранзистор е с диодК-Е,но няма съпротивление Б-Е,така че припоставяне на заместител ще имате проблеми,по принцип там много грее,а при заместителя направо пече. _________________ Димитър |
|
|
 |
|