| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 11:19 Заглавие: |
|
|
Колега Савов,това което сте ми пратили е версия 1 може би не сте отворили да погледнете на първата страница със захранването ,там има таблица на която пише11АК30-1.На мен ми трябва версия 2.Разликата е че във вторичната част има тиристор на който единия извод е на маса,а на шасито е означен като транзистор.Около всичко това има изпарени елементи, които по схемите има за 11АК30 съм подменил но явно не е точно и за това ми трябва ТОЧНАТА схема.Продължавам да търся схема. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 11:38 Заглавие: |
|
|
Каква е задачата на този тиристор ? Защита ? Да не става въпрос за TL431 ? Не ми е попадало 11AK30 с два тиристора и ми е интересно....затова питам _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 11:39 Заглавие: |
|
|
Защо не напишеш модела на телевизора? И аз мисля като Ноел. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 11:42 Заглавие: |
|
|
Разгледай схемата в пощата си.
Във вторичната част има тиристор (освен TL-ката), но няма крак на маса. |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 12:55 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Колега Савов,това което сте ми пратили е версия 1 може би не сте отворили да погледнете на първата страница със захранването ,там има таблица на която пише11АК30-1.На мен ми трябва версия 2.Разликата е че във вторичната част има тиристор на който единия извод е на маса,а на шасито е означен като транзистор.Около всичко това има изпарени елементи, които по схемите има за 11АК30 съм подменил но явно не е точно и за това ми трябва ТОЧНАТА схема.Продължавам да търся схема. |
Ами на сайта на VESTEL от който съм дърпал за захранване на 11AK30-2 дават захранване точно 11АК30-1 вариант
Дори преди малко проверих и няма промяна |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 14:28 Заглавие: |
|
|
Извинение на всички.Грешката е моя.Колегата Noel е прав .Няма никакъв тиристор а бъркам TL ката с тиристор защото така е нарисувана на схемата а надписа до нея е зацапан.Хем я гледах каво представлява, че си я купих и сложих.Интересно че на местото където е тя е означено като транзистор с Емитер База Колектор.На това шаси има място с празни писти и места за още два т.в.та.Модела иначе е WATSON мод. FA5430T.Видео STV2248c проц.ST92195c3b1/pat.Етикета отзад е на български и е написано че това е 11AK30 но на платката вътре пише -2..Може би до някъде се смутих от факата че около захранването и самото то е много опушено и елементите са се изпарили като че ли точно там е ударило кълбовидна мълния.Благодаря на всички които ми помогнаха. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|