Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Процесор P83C055BBP/173 дали се замества с някой друг

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Сеп 20, 2007 18:03    Заглавие: Процесор P83C055BBP/173 дали се замества с някой друг Отговорете с цитат

Процесор P83C055BBP/173 дали се замества с някой друг.Телевизора е 14" Филипс шаси 7.1А. Не излиза от стенбай. Имам генерации на кварца . Имам 5в захранване . Не идва никакво напрежение на РЕСЕТ. На 19 краче повера имам 1в. Като го вдигна във въздуха телевизора се включва и екрана светва в бяло без да се командва. Стигам до заключението че е проца защото телевизора е пострадал от гръмотевица но не съм сигурен . На платката на шасито има място и отвори за по дълъг процесор с52 крачета а този е по къс с 42 крачета .Ако може да се заменя с някакъв бих пробвал .
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Сеп 20, 2007 19:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами поиграх си малко по тоя въпрос. Имах в наличност два процесора излишни. PCA84C844/189 и 208. За ANUBIS S мисля че са. Ако не те интересува да работят бутоните на телевизора, е по лесно. При желание и това става. Ако искаш да си поиграеш, ще дам допълнителна информация. Не го правих заради клиент, а ей така. Иначе не знам колко си заслужава, въпреки че не е много работа като го опиша. Ама ти как искаш да стане за 5мин. и ако не, айде в раковото-не знам? Laughing Laughing Laughing
П.П. И друго дистанционно трябва. Общо взето, не е финансово изгодно.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 20, 2007 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора го прави колега мой набор и го донесе при мен та двамата го дърмолечкахме. Very Happy Ще го питам утре как стои въпроса и тогава ще видим да се прави ли или ..... Twisted Evil
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 20, 2007 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

процесора го има в ешопа ама цената му е висока,апреди да смениш проца,свали паметта и опитай да го пуснеш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Сеп 20, 2007 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да добавя. Сега видях цените на тия процесори дето аз съм ги написал. Купих ги преди не много години, и струваха 8-10лв. Затова си играх да пусна телевизора. При тия нови цени дето виждам, май по добре да си ги пазя, а не да се опитвам да заменям от пусто в празно(което съм направил де)? Просто си мислех, че цената за 189 от 8лв. е прилична и си заслужава играчката?
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 20, 2007 22:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Zapad , тоя номер без памет и с празна памет го пробвах но пак не тръгва.Както писах в началото имам генерации на кварца но нямам напрежението на ресета.Опитвах с транистора за стен бай да го пусна но пак не тръгва .Единствено само 19 краче като го вдигна във въздуха вдига високо и екрана светва в бяло.Това ме кара да си мисля че може и нещо друго да го запира и проца да е здрав Rolling Eyes
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Пет Сеп 21, 2007 13:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не идва никакво напрежение на РЕСЕТ

t

това означавали че крачето на процесора товари ресета или изобщо няма напрежение?
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 21, 2007 14:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Не го товари , но не идва напрежение .Като си подам 4-5 в направо си ги има без да товари процесора .По моите науки ако са верни би следвало при пускане да дойдат но не би . : от колектора на 7677 трябва да отиват на 33 краче ресета но ги няма . На съпротивлението 3677 идват на единия край но на другия край който е колектора нямам нищо . Съпротивлението е здраво. Тоя транзистор се управлява от едни други , но уж и там всичко е наред . Sad
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 21, 2007 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом нямаш напрежение схемата за ресет не работи.Без ресет и процесора няма да работи.Порови повечко.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети