| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Strahil Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 20, 2007 23:17 Заглавие: TV Sony. модел: KV-C2569D - липса на вертикално отколонение |
|
|
Телевизорът е "ремонтиран" преди мен и му липсва чипа за вертикално отклонение. Според мястото му на платката би трябвало да е в корпус ТО-220 с седем извода. Ако някой разполага със схем или знае какъв е чипа моля да пише.
Последната промяна е направена от Strahil на Пет Окт 12, 2007 0:01; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 20, 2007 23:24 Заглавие: |
|
|
| Вертикалното на шаси АЕ1-С е ТДА8170.А във пощата си би трябвало да имате схема. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 8:38 Заглавие: |
|
|
И си смени изходния електролит 680мкФ преди да е гръмнал и новия чип. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 0:16 Заглавие: |
|
|
Благодарности на ivan dimitrov и Bojilov, схемата отговаря и чипа сащо. Обаче след като поставих нов чип и смених електролита на изхода телевизора продължава да си няма вертикална развивка. Първо смених съпротивлението 1.2Ома в захранващата верига което бе прекъснало /явно от преди/ и сега около чипа всичко изглежда нормално - захранването си го има /леко завишено но в рамките на нормалното 32V/ на входа му си има трионообразно напрежение с правилна форма, напрежение и честота. Обаче на изхода му освен постоянно напрежение няма нищо, както и на извод 3-flyback генератор. Мисля да набедя новата TDA8170 за дефектна, Вие как мислите колеги Предварителни Благодарности на всички отзовали се!
Последната промяна е направена от Strahil на Пет Окт 12, 2007 0:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:49 Заглавие: |
|
|
| Strahil написа: | Благодарности на ivan dimitrov и Bojilov, схемата отговаря и чипа сащо. Обаче след като поставих нов чип и смених електролита на изхода телевизора продължава да си няма вертикална развивка. Първо смених съпротивлението 1.2Ома в захранващата верига което бе прекъснало /явно от преди/ и сега около чипа всичко изглежда нормално - захранването си го има /леко завишено но в рамките на нормалното 32V/ на входа му си има трионообразно напрежение с правилна форма, напрежение и честота. Обаче на изхода му освен постоянно напрежение няма нищо, както и на извод 3-flyback генератор. Мисля да набедя новата TDA8170 за дефектна, Вие как мислите колеги Предварителни Благодарности на всички отзовали се! |
Прегледайте моята тема отпреди 1-2 седмици! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 6:47 Заглавие: |
|
|
Мисля да набедя новата TDA8170 за дефектна, Вие как мислите колеги Предварителни Благодарности на всички отзовали се!
Използвай TDA8172 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 8:34 Заглавие: |
|
|
| Прегледах в форума как стои въпроса с TDA8170, и наистина мисля да опитам с TDA8172.Още веднъж Благодаря на всички отзовали се! |
|
|
 |
|