| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
al_bundy316 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 18:32 Заглавие: Проблем с хард диск |
|
|
| Здравейте! Имам един проблем и се надявам да ме разберете и да ми помогнете. Значи, компютъра ми е с един хард - Hitachi 80 GB SATA2. Захранването му е обикновено - с букса с 4 извода, като тези на CD-тата. Взех си още 160 GB хард Seagate, но виждам, че буксата на захранването му е различна - със SATA захранващ кабел (с 15 извода). Затова не мога да го включа към захранването ми на компютъра, защото конекторите са различни. Та въпроса ми е: как да го свържа, за да работи и има ли някакви преходници, за да премина от обикновената букса в тази с другия стандарт? Надявам се, че ме разбрахте... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 18:40 Заглавие: |
|
|
| Има преходници, поискай в някоя фирма, не вярвам да е по скъп от 1-2 лева. Ако не намериш - обади се, ще ти подаря един. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 18:49 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Има преходници, поискай в някоя фирма, не вярвам да е по скъп от 1-2 лева. Ако не намериш - обади се, ще ти подаря един. |
Благодаря много! Дано да има. Аз се съмнявах, защото буксата на харда е малко нестандартна - по новия стандарт е, а на захранването е с 4 извода. И затова питам, но ако има, колкото и да струва ще го взема. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 19:41 Заглавие: |
|
|
Грешката е моя. Гришане да си чувал за горещата супа 
Последната промяна е направена от old4 на Пет Сеп 21, 2007 20:17; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 20:05 Заглавие: |
|
|
old4 написа:Дъното ти има ли SATA контролер или е само с IDE ?
old4 Ти пак не си си сложил очилата.
Последната промяна е направена от grishan на Съб Сеп 22, 2007 19:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 20:17 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Дъното ти има ли SATA контролер или е само с IDE ? |
Ами кабела за данните от харда към дъното ми е SATA, но за захранването е обикновен. Нa новия хард захранващия кабел е SATA. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 20:18 Заглавие: |
|
|
| al_bundy316 написа: | | old4 написа: | | Дъното ти има ли SATA контролер или е само с IDE ? |
Ами кабела за данните от харда към дъното ми е SATA, но за захранването е обикновен. Нa новия хард захранващия кабел е SATA. |
Разбрах грешката е моя.По принцип със дъната си вървят комплекти с преходниците и SATA дисковете с които съм боравил всичките са с 15 пина не бях чувал с 4 пина затова питах. |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 6:51 Заглавие: Re: Проблем с хард диск |
|
|
| al_bundy316 написа: | | Здравейте! Имам един проблем и се надявам да ме разберете и да ми помогнете. Значи, компютъра ми е с един хард - Hitachi 80 GB SATA2. Захранването му е обикновено - с букса с 4 извода, като тези на CD-тата. Взех си още 160 GB хард Seagate, но виждам, че буксата на захранването му е различна - със SATA захранващ кабел (с 15 извода). Затова не мога да го включа към захранването ми на компютъра, защото конекторите са различни. Та въпроса ми е: как да го свържа, за да работи и има ли някакви преходници, за да премина от обикновената букса в тази с другия стандарт? Надявам се, че ме разбрахте... |
Имам цял кашон преходници и сата кабели Мога да ти пратя няколко ако искаш  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 9:15 Заглавие: Re: Проблем с хард диск |
|
|
| mihal написа: | Имам цял кашон преходници и сата кабели Мога да ти пратя няколко ако искаш  | Мерси, обаче ако намеря в някой магазин, колкото и да струва ще го взема. Само дано да има! |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 9:36 Заглавие: Re: Проблем с хард диск |
|
|
| al_bundy316 написа: | | mihal написа: | Имам цял кашон преходници и сата кабели Мога да ти пратя няколко ако искаш  | Мерси, обаче ако намеря в някой магазин, колкото и да струва ще го взема. Само дано да има! |
При нас струва 2.50 заедно със САТА кабела  |
|
|
 |
|