| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LZVQ Опитен потребител

Регистриран на: 18 Юни 2004 Мнения: 174 Местожителство: Белоградчик
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 21:26 Заглавие: Въпрос за осцилоскоп |
|
|
Как мога да разширя обхвата на 30Mhz осцилоскоп до 150Mhz - срещал
съм някъде подобна приставка
Някой ако има подобна схема нека я сподели |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 0:36 Заглавие: Re: Въпрос за осцилоскоп |
|
|
| LZVQ написа: | Как мога да разширя обхвата на 30Mhz осцилоскоп до 150Mhz - срещал
съм някъде подобна приставка
Някой ако има подобна схема нека я сподели |
Не е невъзможно но и не е толкова лесно колкото си мислиш
1.Провери дали тръбата ти може да поеме по бърз сигнал.
2.Трябва да смениш усилвателите Y и Х със такива за усилване на по висока честота .
3.Развивката трябва да може да поддържа по бързо движение по X и дали ще може да я синхронизираш със сигнала който идва  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 11:30 Заглавие: |
|
|
| Из учебниците по измерване в електрониката мисля бях срещал схема на такава приставка.принципа и беше ,че дискретизира /нарязва/ примерно на десет части една развивка от екрана /от картинката на процеса ,който искаме да наблюдаваме/ и след това към реален екран изпраща последователно първата ,втората и т.н. части,като ги взима съответно от първата ,втора и т.н. последователни развивки на наблюдавания процес.По този начин за десет развивки на реалния процес към осцилоскопната тръба се подава само есна развивка съставена от десет "парчета" всети последователно от реалните развивки.Проблема е синхронизацията и особенно стабилността на наблюдавания процес .И освен това нивото на сигнала естествено се интегрира между отделните "парчета".Но в учебника твърдяха , че може да се гони до сто пъти увеличение на честотите на наблюдаваните процеси. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 11:54 Заглавие: |
|
|
| Може с броячите но проблем ще бъде синхронизирането на сигнала. Кажи модела на осцилоскопа. На моя който е C1-102 има вход за външна синхронизация на който може да се подава външен синхронизираш сигнал и да се гледат по високи честоти. По-добре е да смениш усилвателите но след това много много не може да се съди за големината на амплитудата. Ако сичко се изработи точно може и да стане номера и да се нагодът нещата. Такива схеми се срещаха в списанията МладКонструктор и Радио,телевизия и електроника ако се порастърсиш може да намериш каквото търсиш. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
|
|
 |
|