| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 16:04 Заглавие: ORION 20JMK II стартиране |
|
|
| Клиента твърди,че не се стартира/примигва няколко пъти ледчето и отново светва-STANDBY/.Пробвах десетки пъти-стартира се нормално.Явно ще захващам нещо като профилактика.От къде да я почвам? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 16:10 Заглавие: |
|
|
Малко не разбрах ,от втория път ли пали.А тя профилактиката според мен се състои в това :електр. конд в първичната част на захранването ,част от тях във вторичната и т.н.Често и аз се лъжа като не вярвам на клиента ама нали дойде есен и паднаха температурите и по старите дараци почнаха да си искат нови кондензатори. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 16:11 Заглавие: |
|
|
Изкарай го отвънка за час два да изстине и го пусни тогава... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 16:24 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Изкарай го отвънка за час два да изстине и го пусни тогава... |
Освен ва първо време -с духалката и студен въздух...
Електролитите са си едно на ръка,но ми се ще да го видя как "не ще".
Клиента казва,че упорито не се стартирал-при многократни опити. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 16:27 Заглавие: |
|
|
Или спойка или електролити по първичната и по вторичните изправители на импулсното-тва са най-вероятните причини. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 14:04 Заглавие: |
|
|
| Смених много електролити,като най- "зле"бяха тези около ТХО и веригата на стаб. за 9 волта.Смених и самия стабилизатор на 9 волта,защото се "държеше" по следния начин.При включване,изходното беше 8.8 волта/при сменени кондери около него/,след което напрежението започва да "пълзи" на долу-до около 8.74 волта.Новия "държи" 9.04 на изхода.Баф ли маа му!Сутринта го включих/в работилницата си е хладничко/ и пак тръгна гада. |
|
|
 |
hitech Опитен потребител

Регистриран на: 06 Окт 2004 Мнения: 173 Местожителство: Димитровград
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 14:40 Заглавие: |
|
|
И на мен ми се е случвало именно от този стабилизатор за 9в да не се стартира може и при теб това да е била причината,а капацитетите са едно на ръка
ПС:колкото по малко елктролити има толкова по малко проблеми  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 16:02 Заглавие: |
|
|
| hitech написа: | И на мен ми се е случвало именно от този стабилизатор за 9в да не се стартира може и при теб това да е била причината,а капацитетите са едно на ръка
ПС:колкото по малко елктролити има толкова по малко проблеми  |
Като каза за електролитите искам да уточня/интересния и малко неочакван факт/.Не го направих преди това,защото е по-скоро случайност,но все пак.Всички електролити на импулсното/"топли" и "студени"/ си бяха с нормален капацитет,а бройката им е наистина впечатляваща.Независимо от това ги смених.Тези около ТХО-то,9-те волта бяха със стойност до 70- 80 % от номинала.Естествено повторих доста спойки,най-вече около захранването и ТХО... |
|
|
 |
|