| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 4:28 Заглавие: Въпрос - къде продават рез.части /магнетрони/? |
|
|
Микровълнова печка DAEWOO, модел: KOS 970T, при пускане, след 1-2 секунди започва яко да искри от магнетрона. Чак е прогорил слюдата, зад която е монтиран.
- Нищо не разбирам от такива печки, но понеже най-близкия сервиз е 30-35 км. - смело отварям. Свалям магнетрона. Утечка към корпуса няма. Между двете клеми /подгряването/ има почти късо, но май така трябва да бъде. Но калпачето отпред на две места леко е пробито /прогоряло/ и това вече май е лошо.
- Меря диода - в двете посоки уреда не го хваща. Предполагам, че е изправен.
- Трансфоратора - няма следи да е прегрявал. Съпротивлението на високоволтовата намотка - към 90 ома, на подряващата - под 1 ом, мрежовата - 2.5 ома, няма късо между отделните намотки. Изглежда да е здрав.
- Кондензатора - нямам под ръка уред да мери капацитет. Но с оммера на обхват 20 Мома тръгва от нула и плавно стига до безкрайност. Пиша го и него за здрав.
Електроника, прооцесор, долен и горен нагревател нямат отношение към проблема.
Значи набедил съм магнетрона. Че не е наред - ясно. Ама е сдал багажа, щото така му е писано, ... или има друга причина?
Както и да е ... сега трябва или да намеря магнетрон ... или направо да почна за заделям пари за друга печка, че ако магнетрона струва колкото половин печка ...
Въпросите са:
1. Къде продават магнетрони в София? Модела му е: 2M218J MFI, 900W, на DAEWOO. Интересува ме както за нови, така и евентуално втора употреба.
2. Има ли смисъл да търся и магнетрон втора употреба?
3. Дали няма да стане и магнетрон от някоя друга печка? И да е по-малко от 900 W, какво от това ...
И тая слюда дали няма да стане да я заменя с парче тънък стъклотекстолит?
Извинявам се за дългия пост, но понеже за сефте отварям такова чудо, ако някъде бъркам нещо ...
Ще имам тия дни път към София и дано някой ме светне по въпроса ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 9:15 Заглавие: |
|
|
ами в магазина на ул. Пиротска и Хр.Ботев, под колоните, на 2 етаж съм виждал да продават магнетрони, но цени не мога да ти кажа, не съм се интересувал, също така на ул. Солунска №52 мисля че продават _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 14:36 Заглавие: |
|
|
| Проблема ти е в прогорялото капаче!!! Сменяй го или го запой много добре. След това сменяй и слюдената изолация! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 17:35 Заглавие: |
|
|
| и да се изчисти със шкурка до блясък изгорялата боя и след това да се боядише наново |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 17:53 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Проблема ти е в прогорялото капаче!!! Сменяй го или го запой много добре. След това сменяй и слюдената изолация! |
1. Къде продават калпачета за магнетрона?
При мен диаметъра е 15мм, височината -18мм, а диаметъра на горния отвор - 6 мм.
2. Продават ли слюда на листа/парчета?
Едва ли ще намеря готова изрязана.
От там е тръгнал проблема. Страната откъм магнетрона на места се беше метализирала. Ще се сменя. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 18:03 Заглавие: |
|
|
| капачета не се продават отделно свалят се от стари магнетрони а слюда се продава на парче и се доизрязва после но погледни зад слюдата дали няма опушено тан трябва да се почисти Но попитай до най близкия сервиз до теб колко ще струва ремонта По моите цени е около 25 лв всичко |
|
|
 |
joro_vd Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 21:14 Заглавие: |
|
|
Направо свали капачето на магнетрона може и без него да работи, ако нямаш друго под ръка естествено. Почисти хубаво със спирт след като свалиш магнетрона и слюдената капачка и виж дали не е нагоряла и ламарината на печката. Ако е нагоряла почисти с шкурка и пръсни със спрей.
Слюди се продават на листове с различна големина. Изрязваш си колкото ти трябва и като изсъхне боята(ако си боядисвал разбира се), поставяш магнетрона и слюдата и си готов.
Преди да пуснеш печката откачи магнетрона и я пусни за няколко секунди и след това допри едната букса (която свързва магнетрона с кондензатора) към корпуса на магнетрона и ако хвърли искра значи кондензатора ти е здрав.
Разбира се, че остават съмнения и за дефектирал магнетрон, но те са малки.
Успех! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 21:43 Заглавие: |
|
|
| Това капаче е вълновода на магнетрона и без него КПД на магнетрона е относителен дори може без него да не започне да генерира . Затова търси друго. Занимавам се от няколко години със ремонта им и идейте ,които ди дават колегите са често срещана пракика да се спаси уреда. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 01, 2004 22:11 Заглавие: |
|
|
Айде успех, пък като я поправиш метни нещо вътре и ни викни да видим как работи , то май по-евтино ще ти излезе да си купиш нова тогава  |
|
|
 |
гост Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 14:52 Заглавие: |
|
|
| Ами моя се беше скапал /Микровълнова самсунг М1714/ и онзи ден ме одраха 63 лв. за нов и 14 лв. за Работа - 77лв. Това в пан сервиз след тунела в посока люлин, от дясната страна. |
|
|
 |
|