| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 9:49 Заглавие: |
|
|
| Според мен,големите слушалки искат повече мощност заради големите си мембрани,от които се очаква 20 херца бас.При 3 волта захранване,клас В и 32 ома импеданс максимума е: 40-50миливата.За да свирят добре тези слушалки са нужни поне 200 миливата.Начините са три: по високо захранване и съответно по евтино чипче например TDA2822-струва около левче,но не изпълняваме условието за два акумолатора.Втория начин е усилвател клас D,който се прави с по нови чипчета не съществуващи за сега на нашия пазар-трябва да се поръчват по "Digikey" или"Farnell" цените им са 8-12 евро и така не изпълняваме условието за цена.Трети начин може би е да се използва UP-convertor,който е 6-8 евро но изработката става по сложна и не изпълняваме условието за 750 милиамперчаса и отчасти за цена.Така че нещата не са толкова прости и както е казал народа "От пръдня боя не става" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:34 Заглавие: |
|
|
| Ами аз при всички случаи ще се обърна към приятел, който разбира, номера е, че той се чуди как точно да стане. Ще му дам линк към тази тема да прочете какво сте писали. Мерси. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 13:47 Заглавие: |
|
|
филипса са супер слушалки стига да са оригинални пък това дали са 24 или 32 ома не е чак толкова от голямо значение аз имам подобни филипс големи "запушалки" 25 кинта наистина приличен звук вадят сигурен съм че са оригинал а това че големите мембрани искат повече ток за 20 хц е малко смешно голямата мембрана (по площ прави по малък ход напред на зад и това силно намалява изкривяванията а увеличава налягането ) и като цяло слушалките с по големи мембрани свирят по добре на ниските .а я се замислете като цяло че 20 хц е доста ниска честота и зада излезе прилично диска трябва да е оригинален (не конвертиран от мп3 ) и незнам дали сте чували 20 хц от колони без затихване това е иб...ти лудницата джамовете почват да отлепят маджуна още при 20/30 вт. това са някъкви неземни звуци
madsnake сложи оригиналните слушалки и си ги притисни силно към ушите е как е сега баса  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 13:49 Заглавие: |
|
|
здарсти горe съм аз  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 14:19 Заглавие: |
|
|
Пак ли ти бре,нали ти казах да почваш да четеш книжки преди да говориш  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 14:24 Заглавие: |
|
|
ехо Stoy40 моля те (в момента съм абсолютно сериозен) кажи къде да чета по конкретно за момента съм чел :
учебник ел. техника 9 клас,полупроводникови прибори 10 клас съвсем съм в началото даи малко урл на бг ако може оценявам загриженоста ти
10  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 14:56 Заглавие: |
|
|
| Не знам човече,аз четох когато интернета не беше измислен,но има един сайт ако чаткаш англииски много хубав: www.howstuffworks.com Дерзай намери стари списания иди в някоя библиотека ....имаше навремето много хубави преводи от чешки и руски...... |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 15:04 Заглавие: |
|
|
[quote="kd 503"] ехо Stoy40 моля те (в момента съм абсолютно сериозен) кажи къде да чета даи малко урл на бг ако може
10 [/quote]
все пак 10 (да знаеш евала на такива като тебе весели празници) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 31, 2004 9:27 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: |
madsnake сложи оригиналните слушалки и си ги притисни силно към ушите е как е сега баса  |
И какво, да почна да вървя по улицата и да натискам слушалките с ръце  |
|
|
 |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2005 6:45 Заглавие: |
|
|
| Vsichko e napraveno. Izleze okolo 5 leva bez bateriqta. Vmesto obache na 2x1.5V baterii shemata e sys 1x9V bateriq, koqto e dori po-malka na golemina. Cqlata rabota e syvsem malko po-golqma ot kibritena kutiika. Thanks za helpa. |
|
|
 |
|