|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 14:26 Заглавие: Съфорумци, как си подреждаде елементите и инструментите? |
|
|
Интересно ми е кой какъв метод е намерил да си подреди "склада" с елементи. Резисторите съм си ги подредил на един "простор" от медна жица - запоявам верижно тия с еднаквите стойности и ги оставям да висят на простора. Отляво надясно съм си ги наредил по големина на съпротивлението като започват от 1 ом нагоре... Плюсове - заема малко място. Тоя простор мисля да го заменя с едно голямо чекмедже в което ще има кутии от цигари в които ще се нареждат тия екстри, ама като не съм пушач ми идва малко зорно да събирам кутиите, а ми трябват около 150 броя... Това с кутиите може да се ползва и за други елементи, не само за резистори. За инструментите - търся идеи че в момента само ги нахвърлям на рафта... _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 14:57 Заглавие: |
|
|
Съпротивления и кондензатори-има си шкафчета за целта-такива хубави-
И такива по-калпави правени от кибритени кутии,за по-дребните неща.
За инструментите си има стендчета и стелажчета.
Отвертките които ползвам най-често съм си направил на шкафа,който ми се пада отдясно един ред със пирончета и понеже имат дупки на дръжките съм ги строил една до друга-отвертки,клещи в редичка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 15:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ама като не съм пушач ми идва малко зорно да събирам кутиите, а ми трябват около 150 броя... | Малее да беше казал Понеже ме е страх да ги хвърлям в кофата, че да не ги види баща ми, ги трупам в кутията на компютъра.Вчера се наканих да ги изхвърля в контейнера.Към 50 броя имаше Божилов, тези шкафове са хубави, обаче имат малко отделения.За една прилична колекция от резистори и кондензатори само са малко.Аз сега съм наумил да си направя от полистрол няколко големи чекмеджета с много килийки.На моя кръжок "Бог да го прости" бяха така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 15:18 Заглавие: |
|
|
Bojilov, това от твоята снимка колко струва? Аз имам в работилницата 2 пластмасови чекмеджета като това -
Много е удобно, ако не се лъжа преди година струваше около 12 лева. Удобно е и е достатъчно здраво Могат да се строят като кули чак до тавана, проблема е че не са много евтини... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 15:21 Заглавие: |
|
|
Поначало всичко опира до "усет"-ако не усещаш неудобнства,като работиш,така както си си подредил инструмента и частите,значи всичко е ОК.
А си зависи и до човек-виждал съм сервиз в който всички части са изсипани на куп в една огромна пътна-чанта (куфар) и като му дотрябва на човека едно съпротивление 10 ома и почва да рови като прасе в тикви.
Да ама на човека така си му е удобно и така си кара от години без да го бърка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 15:23 Заглавие: |
|
|
Това на моята снимка е около 25 лева,по-големите от него от този тип със повече чекмеджета опират до 60-65лв.
Това на твоята снимка сега е поскъпнало и е към 18-20лв с 5 чекмеджета...поне моите ги купувах за толкоз-ама моите са на колелета.
И от твоето имам и от тия на моята снимка имам-и от двете съм много доволен.
И шкаф със 500 кибритени кутии имам-и от него съм много доволен...И кутии съм накупил и лепило имам-ама не остава време да го ъпгрейдна до 1000кутии.
Отделно имам и по-малки "кибритени шкафове"-със по 15-50-100кутии. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 15:33 Заглавие: |
|
|
При мен нещата/"подредбата" им/са доста освободени от задължението да се намират/винаги/ на едно и също място. Резисторите/част от тях/са в нещо като класьор с 64 преградки.Твъъърде малко!За това останалите са в разни кутий,капаци от БГ нискочестотни ВГ,пликчета и каквото се сетиш още...Електролитите съм сортирал-веднъж по капацитет/такива с 470 микро и нагоре/ и втори път по стойност,тези по- малките.Тези за В+ са отделно.За "топлата" част на ИЗ/100-330 микро на 400 волта/също имат честта да са отделно.Виждам наоколо доста кутий от протеин/преди време вдигах малко щанги/,пълни с какво ли не:ценери,мощни ценери,ВВ транзистори,интегр. стабилизатори,импусни трафове,демпферни кондери,разни индуктивности,малки радиаторчета,ИС...
В дясно от мен има един кашон на незнайна възраст,в който/предимно в бурканчета от детски храни и кутий от маргарин например/ намират покой разни неща като:маломощни ПНР и НРН транзистори,демферни диоди,изправителни такива,маломощни МОС и дарлингтони,варистори,ЛЕД-ове,ЦК ключета и още мнооого "бойци" от слаботоковия фронт.Под една от раб. маси съм набутал стари шасита,за чието съществуване бях забравил/понеже не ги виждам,затрупани са с други неща/и като купувам ли купувам разни чаркове а то си ги имало по шаситата,но така е то... "далеч от очите,далеч от сърцето" .
Имам и доста излишък-например това са 1 кубик/цифром и словом/с Юности,С-31 и други от рода,де с изгорял кинескоп,де...Цялото това нещо образува нещо като маса,която така и не използвам ако не броим 50-ина схеми на хартия от горе им...
Тук /някъде/ми е въздушната пушка,няколко въдици и да кажем велосипеда...Имам и шмиргел,до който обаче НЯМАМ достъп-скрил се е под някакви кашони със...абе трябва да проверя.
В други кашони под споменатата маса/отгоре ми е компа/подозирам,че има разни високоговорители,бобинажна жица стари касетофони и пр.Там ми е и лодката/надуваема/,една камара почупени видеомагнетофони и какво ли не още...
Не искам да продължавам,защото ще има да се чудите-как на площ около 12 квадрата съм събрал толкова неща.Е не съм чак такъв гений,защото ползвам и няколко рафта и един шкаф,в който са разни там химикали/лепила,разредители бои и пр./,болтове и гайки-по избор.
Имам и една огромна тонколона за изпробване на по-мощни НЧУ-та.За втора място няма.
След всичко казано до тук, искам да вметна,че понякога/пак на тази площ/ намират място 6-7 телевизора...
Абе маани!-май е трябвало да стана дизайнер!Какво съм се хванал с тия...  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 19:23 Заглавие: |
|
|
В Практикер има кутия с шест легла и цена 99 ст. Дванадесет от тези кутиики се събират в една по-голяма за 5 лева.Демек 72 отделения за 17 пари  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 19:27 Заглавие: |
|
|
В Димитровград на автопазара се продават по 12 лева 36 с по 2 отделения ако се вземат само с най-дребните...
 _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 19:38 Заглавие: |
|
|
И аз ползвам две такива ама докато дойдат до Бургас цената е 29..лева  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|