| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 16:41 Заглавие: Re: Високо напрежение в компютъра! |
|
|
| metalex написа: | | Само на два от тях средни по големина в близост до вентилатора шапчиците им вероятно от алуминиево фолио бяха леко деформирани /изпъкнали над цилиндъра/ с около 0.1 до 0.2мм. Може би това да са дефектните. |
Точно това са дефектните...
Ако мислиш някога пак да го мушкаш в компютъра ако ще и за аварийно-трябва първо да ги смениш иначе ше береш ядове... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2007 22:36 Заглавие: |
|
|
| Тия са с видимите дефекти.Допускам че не са само те.Ако напишете какво пише на тях ще стане по- ясно.В случай че ще се ползва тоя блок аз бих сменил всички кондензатори. |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 6:03 Заглавие: Re: Високо напрежение в компютъра! |
|
|
| metalex написа: | | +5 - 4.85v. |
При този сокет Vcore се формира от +5V и понякога тази доработка може да е от полза. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
metalex Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 14:42 Заглавие: Re: Високо напрежение в компютъра! |
|
|
| Private написа: | | metalex написа: | | +5 - 4.85v. |
При този сокет Vcore се формира от +5V и понякога тази доработка може да е от полза. |
Уважавам "тази доработка", която разбира се ще имам в предвид, но мисля че има някакво недоразумение. В постовете си не съм споменавал за напрежение 4.19v. Повтарям: напрежението +5v. е 4.85v. - разлика от 0.15v, което е някъде около 3%. Освен това такова оцветяване на конектора не се забелязва. За мен решаващо е, че новото захранване поддържа +12v. в определени граници при различно натоварване, което гарантира и по-стабилната работа на системата.
Поздрави. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 15:00 Заглавие: Re: Високо напрежение в компютъра! |
|
|
| metalex написа: | | В постовете си не съм споменавал за напрежение 4.19v. |
Знам.
Но информацията може да е полезна на някой друг, който чете темата.
Примерно да избегне тази констатация: | Цитат: | Моето е Ga7N400L и също 5V са 4.35V. Отказах се да се боря,
смених две захранвания, не е от тях. Просто такова си е дъното. |
_________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 23:07 Заглавие: |
|
|
също и
http://crppit.epfl.ch/documentation/Computer/Hardware/Problem/Defect%20Mainboard/Capacitor%20defect.jpg
Както каза колегата Private, в твоя случай се формира напрежението за процесора от +5V и ако захранването следи тях /и ги поддържа в норма/, то +12V се качва. В този случай това е опасно, понеже почкачването на +12V над определена стойност е фатално за повечето компоненти /ФДД устисква хе хе../ но най- често първата жертва от завишено +12 е хард- диска
За колегата Private- не всички дънни платки са изпълнени така, някои имат и +12 допълнително захранване. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 9:36 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | ...не всички дънни платки са изпълнени така, някои имат и +12 допълнително захранване. |
Възможно е, но поне аз не съм срещал Socket 462 със захранване от 12V.
В първия вариант на ATX конектора има само един проводник за 12V.
Като се появи Pentium IV, добавиха +12V специално за процесора,
после ATX конектора стана 24-пинов и натам вече не ги следя.  _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 18:05 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | ето едно такова дъно
и две на gigabyte |
Имало, значи. Мерси за инфото.  _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
|