| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 12:24 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | пробвай с преходник DVI- VGA на видеокартата, за да пробваш този извод.Да не би проблема да е от нея? Има ли някаква гаранция? |
Нямам преходник. Ако имаш предвид пин номер 14 - и на двата кабела, които имам този пин е по-навътре и не смятам, че е от това. _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 19:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 19:30 Заглавие: |
|
|
Струва ми се, че вече реших проблема - вече съм с карта на ATI - GIGABYTE RADEON 9250.
Вчера мигна един път, но не съм сигурен дали не беше от програмата, която ползвам.
Само за опит инсталирах драйверите от диска на Windows XP и се скъса да мига докато инсталирах драйвера и цъках по настройките. Когато Windows-а стартира (преди момента или по време на момента когато потребителя се логва) на монитора излиза надпис, че монитора отива да спи, и след 1-2 секунди се включва. Аз обаче не смятам да ползвам Windows (инсталирах го само за проба) и това не е особено важно. _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 19:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 3:25 Заглавие: |
|
|
С тези настройки не съм забелязал да премигва:
| Код: |
Section "Device"
Identifier "Auto_Configured_Card"
Driver "radeon"
Option "RenderAccel" "no"
# Enables or disables hardware Render acceleration. This driver does not support component alpha (sub-
# pixel) rendering. It is only supported on Radeon series up to and including 9200 (9500/9700 and
# newer unsupported). The default is to enable Render acceleration.
VendorName "ATI"
BoardName "RV280 [Radeon 9200 PRO]"
EndSection
|
Обаче забелязах друг проблем - когато влизам в сайтове, които ползват за тапет нещо подобно като в този сайт се получава едно неприятно мигане. Направих снимка на екрана:
http://vslivecd.openfmi.net/tmp/hwbugs/LCD_blinking.png
Добре че сайтовете с подобни тапети не са много. |
|
|
 |
EvilDevil Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 10:13 Заглавие: |
|
|
хъм изключването може да става поради:
Инвертора: получават се един вид сенки на пумния фон защото лампата не свети
Контролната платка: бъгав софтуер (малко веротно)
Панела: Значи като стане тъмен екрана точно как става тъмен все едно от зад има светлина или както е изключен. |
|
|
 |

|
|
|
 |
petar nikolov Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 12:14 Заглавие: |
|
|
HP1740 е един от най-добрите LCD монитори с диагонал 17".
Преди да обвиняваш монитора първо се увери, че проблемът идва от него. Пробвай друг монитор на същия компютър и този монитор на друг компютър.
Проблемите от тозе род са 90% софтуерни - драйвер на видеокартата и самата OS.
Имам такъв проблем с Windows XP и ATI Rage Pro Turbo - видео карта от стари времена 1998. И то с CRT монитор.
Проблемът се решава от съответния драйвер на ATI, но Stand By режимът на монитора и на компютъра става недостъпен.
Т.е. компютъра не може да влезне в Stand By, а монитора не може да си изгаси развивките, само черен екран.
Забележи че и при теб има връзка със Stand By режима. Ако той бъде направин недостъпен всичките премигвания изчезват. |
|
|
 |
|