| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BatMilen Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 7:51 Заглавие: Сигнализатор за забравени фарове |
|
|
| Има ли някой идея за сигнализатор за забравени фарове.Сезона идва омръзна ми да купувам акумолатори.Предварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 7:57 Заглавие: |
|
|
| ако ползваш търсачката,ще видиш че е писано доста |
|
|
 |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 9:17 Заглавие: |
|
|
| на Бриколаж в Варна са 5-6 лева, Зумер4е е , готово комплект4е, само го зака4аш. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 14:51 Заглавие: |
|
|
Зумерче е,ама не обикновено! Какво ще стане,ако отвориш вратата при запален двигател С обикновеното ще си пищи,ама с "вълшебното" -не!Та не всеки зумер върши това,което в случая е необходимо-да свирка при запалени фарове,но само при загасен двигател. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 15:01 Заглавие: |
|
|
Това от бриколаж става. Всъщност трябва просто да държи и на обратно напрежение тогава става. Вързва се на ключа за габарити и за този на вратата. Ако габаритите са изкл там има маса през крушките. на другия край е осветлението в купето и багажника през чийто крушки се подава плюс при затворение врати. Зумера не пищи щото е на обратно.
Ако са включени габаритите и се отвори вратата по горната логика се подава правилно напрежението на зумера и почва да пищи. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 6:15 Заглавие: |
|
|
joda,не е тъй,моето момче!Ако габаритете са изключени,там няма маса.Когато е затворена вратата-имаш + през крушката на извода на зумера,който трябва да е на маса.Като светнат фаровете + си идва на мястото,но се чака да се отвори вратата,за да дойде маса през бутона.И пак при запален двигател ще писка.Оригиналните зумери имат трети извод-вход за блокиране на сигнала при подаден контакт.Това е.Не се изказвайте неподготвени  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 11:57 Заглавие: |
|
|
Бърз и лесен начин за свързване на зумер от Бриколаж (те нямат 3-ти извод). Плюса му към ключа за габарити, минуса към този на вратата. Предполага се че при светнати фарове и габаритите светят. Ако не е така значи не става естествено. Писка без значение дали е запален двигателя или не, но само при отворена врата и вкл габарити. Работи при изправни крушки.
габ вкл -> + на габ
врата затв -> + на кл врата (през крушките) ---> тихо
габ вкл -> + на габ
врата отв -> - на кл врата ---> пищи защото правилна полярност
габ изкл -> - на габ (през крушките)
врата затв -> + на кл врата (през крушките) ---> тихо
габ изкл -> - на габ (през крушките)
врата отв -> - на кл врата ---> тихо
Ditronix, благодаря за критиката, но за нападката ... (извини ме че си позволявам да направя забележка) ... не, благодаря! Повярвай ми мога да свържа един зумер. Не се изказах неподготвен, а е така при мен и не е супер лукс но върши чудна работа. А и ти сам си го написал .. С обикновеното ще си пищи,ама с "вълшебното" -не!
П.П. Поста ми нямаше за цел да ти противоречи. Човека искаше идея .. дадох му една която върши работа. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 19:32 Заглавие: |
|
|
| Аз си вързах един такъв зумер, за 2 лева от руския пазар в Плд. Получи се че без габарит и затворена врата когато съм в движение има паразитни токове които карат зумера много тихо да ми "пука". кажете ми как и къде да си сложа кондензатор или начин за избягване на този ефект. |
|
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 22:06 Заглавие: |
|
|
Все си мисля, че при това задължително каране с включени фарове е хубаво не да се мисли как да не се забравят включени, а как да не се забравят изключени. И как така човек се сеща да ги включи, а не се сеща да ги изключи?
В този ред на мисли какво пречи с гасенето на двигателя (когато не е на контакт) и фаровете да не светят? После даваш контакт и те си светват - направо забравяш за тях. А после ако иска човек може да си сложи нещо да му пищи, че видиш ли не ги епуснал и ще го глоби първия срещнат катаджия... _________________ Не поправяй нещо което работи дори и когато няма причини да работи. |
|
|
 |
|