Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gydi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:18    Заглавие: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? Отговорете с цитат

Телевизор LCD JVC LT-32A80ZU. Перфектно качество на кабелна ТВ и на филми от компютър. Обаче има един проблем който е при връзка с компютър. Някой път се ошашава. В сервиза го оправят само с дистанционното но не казват как. Ошашаването е че някои бутони от дистанционното не работят и се променя потребителската настройка на подредбата на каналите.

Както разбрах в настройките на телевизора се променя типа/вида на дистанционното и затова някои бутони не работят и типа трябва да се промени за това дистанционно което имаме.

Вероятно има комбинация от клавиши с която се влиза в сервизно меню. Някой знае ли как?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е доста сложна настройка,моя съвет е да го занесеш в оторизирания сервиз.Това е недостатък на този модел-променят се опции в сервизното и се оправя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:39    Заглавие: Re: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? Отговорете с цитат

gydi написа:
Телевизор LCD JVC LT-32A80ZU. Перфектно качество на кабелна ТВ и на филми от компютър. Обаче има един проблем който е при връзка с компютър. Някой път се ошашава. В сервиза го оправят само с дистанционното но не казват как. Ошашаването е че някои бутони от дистанционното не работят и се променя потребителската настройка на подредбата на каналите.

Както разбрах в настройките на телевизора се променя типа/вида на дистанционното и затова някои бутони не работят и типа трябва да се промени за това дистанционно което имаме.

Вероятно има комбинация от клавиши с която се влиза в сервизно меню. Някой знае ли как?

Недей рови там,че ще стане някоя по-голяма беля...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gydi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 15:02    Заглавие: Re: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? Отговорете с цитат

(трябва всеки ден да го нося в сервиза)

а не може ли да си купя такова дистанционно на каквото се самонастройва телевизора? Въпроса е какъв е модела на дистанционното. Телевизора съм го купил основно за да го свързвам с компютъра. Иначе щях да си взема CRT.

30 г. само с компютри и монитори се занимавам. Все ще разбера нещо от сервизното меню.

Не може да няма решение на проблема. Поне докато разбера точно кога се ошашава за да не пускам връзката по грешния начин.

Интересно е че правих експерименти с 4 начина за свързване и поне 30 филма съм изгледал и нямаше проблеми, а сега се ошашава при всяко свързване.
Върнете се в началото
gydi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 10:54    Заглавие: Re: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? Отговорете с цитат

налучках комбинацията ама сте прави -без сервизно ръководство нищо не се разбира
Върнете се в началото
Ygrek
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2007 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си купих миналата седмица телевизор JVC LT-37A80ZU. Много добър телелевизор, ОБАЧЕ в момента в който го свързах с компютъра си /с DVI кабел/ функциите и менютата на дистанционното ги отнема.
На сичкото от горе ми разбърка тунера, на вече наместените /РЪЧНО и дяволски трудоемко/ от мен програми, което пък още повече ме вбеси Evil or Very Mad
Опитах какво ли не, но без никакъв успех. Вярно - дистанционното ми все още сменя каналите - но само тая функция му оцеля. Дори когато махна кабела за връзка м/у тв-то и компа, проблема си остава. Днес прочетох поуста и в този форум, та видях, че не само на моя глупав телевизор се е получило така и не аз съм объркала настройките.
Като се обадих в сервиза ми казаха че трябва да им го донеса /сякаш е 10 кила/ и те ще го оправят, предполагам за нула време. Казаха че е софтуерен проблем :-Р както и да е..
Тъпо им е ръководството според мен и за тва се получават обърквания в настройките и самия телевизор спира да разпознава собственото си глупаво дистанционно.
Ако не го оправят Evil or Very Mad се заричам никога повече да не поглеждам техника с марката JVC, камо ли да я купувам!
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2007 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре е и двамата (gydi и Ygrek) да кажете към кабелна телевизия ли са свързани устройствата, когато се ползват за гледане на телевизия и освен това махате ли кабела на кабелната, когато гледате филми или друго, идващо от компютър? Също и махате ли кабела за връзка с компютъра, когато се гледа като ТВ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2007 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
Добре е и двамата (gydi и Ygrek) да кажете към кабелна телевизия ли са свързани устройствата, когато се ползват за гледане на телевизия и освен това махате ли кабела на кабелната, когато гледате филми или друго, идващо от компютър? Също и махате ли кабела за връзка с компютъра, когато се гледа като ТВ?

Ти пък сега-как можа да си го помислиш-
телевизора е
Цитат:
глупав

дистанционното е
Цитат:
глупаво

ръководството е
Цитат:
тъпо

Само предмониторното устройство никога и за нищо не е виновно...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gydi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 15:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Този модел ТV има проблем при връзка с компютър.Официално признато.

Въпроса е как да го връзваме без да се скапва. Сега пробвам варианта компа да е на сингл.монитор и първия монитор да е телевизора. Когато няма вързан телевизор компа си тръгва на своя екран. Направил съм усер който е с ниска разрешаваща способност 1024/768. Изгасям компа вързвам го с ТV и го пускам. В началото тръгва да зарежда на компа но превключва на TV и изгася монитора на компа.
Предполагам че така няма да се скапва.

Когато не е вързан през HDMI а през другите входове, при мен не се скапваше но трябват 2 кабела и много чинчове и по ниско качество -абе мъка

Въпроса за това да ли е вързан за кабелна TV -не съм го отчитал че може да е причина но ще го взема пред вид.

Моя компютър има HDMI изход -как да не се мъча да го вържа през него ?!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 05, 2007 16:10    Заглавие: Отговорете с цитат

gydi написа:
Този модел ТV има проблем при връзка с компютър.Официално признато.

От кого е признато?Къде,кога и как?
Много е вероятно да е наистина така,но когато се говорят такива сериозни неща за дадена фирма-е хубаво да се дават конкретни факти.
В противен случай и аз мога да призная официално че бивола хвърчи,ама никой няма да ми хване вяра.
gydi написа:

Въпроса за това дали е вързан за кабелна TV -не съм го отчитал че може да е причина но ще го взема пред вид.

Ами пусни търсачката на форума и ще видиш,колко тонове теми има изписани по въпроса...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети