| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gydi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:18 Заглавие: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? |
|
|
Телевизор LCD JVC LT-32A80ZU. Перфектно качество на кабелна ТВ и на филми от компютър. Обаче има един проблем който е при връзка с компютър. Някой път се ошашава. В сервиза го оправят само с дистанционното но не казват как. Ошашаването е че някои бутони от дистанционното не работят и се променя потребителската настройка на подредбата на каналите.
Както разбрах в настройките на телевизора се променя типа/вида на дистанционното и затова някои бутони не работят и типа трябва да се промени за това дистанционно което имаме.
Вероятно има комбинация от клавиши с която се влиза в сервизно меню. Някой знае ли как? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:21 Заглавие: |
|
|
| Това е доста сложна настройка,моя съвет е да го занесеш в оторизирания сервиз.Това е недостатък на този модел-променят се опции в сервизното и се оправя. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:39 Заглавие: Re: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? |
|
|
| gydi написа: | Телевизор LCD JVC LT-32A80ZU. Перфектно качество на кабелна ТВ и на филми от компютър. Обаче има един проблем който е при връзка с компютър. Някой път се ошашава. В сервиза го оправят само с дистанционното но не казват как. Ошашаването е че някои бутони от дистанционното не работят и се променя потребителската настройка на подредбата на каналите.
Както разбрах в настройките на телевизора се променя типа/вида на дистанционното и затова някои бутони не работят и типа трябва да се промени за това дистанционно което имаме.
Вероятно има комбинация от клавиши с която се влиза в сервизно меню. Някой знае ли как? |
Недей рови там,че ще стане някоя по-голяма беля... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
gydi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 15:02 Заглавие: Re: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? |
|
|
(трябва всеки ден да го нося в сервиза)
а не може ли да си купя такова дистанционно на каквото се самонастройва телевизора? Въпроса е какъв е модела на дистанционното. Телевизора съм го купил основно за да го свързвам с компютъра. Иначе щях да си взема CRT.
30 г. само с компютри и монитори се занимавам. Все ще разбера нещо от сервизното меню.
Не може да няма решение на проблема. Поне докато разбера точно кога се ошашава за да не пускам връзката по грешния начин.
Интересно е че правих експерименти с 4 начина за свързване и поне 30 филма съм изгледал и нямаше проблеми, а сега се ошашава при всяко свързване. |
|
|
 |
gydi Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 10:54 Заглавие: Re: TV LCD JVC LT-32A80ZU -как се влиза в сервизното меню? |
|
|
| налучках комбинацията ама сте прави -без сервизно ръководство нищо не се разбира |
|
|
 |
Ygrek Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2007 16:49 Заглавие: |
|
|
Аз си купих миналата седмица телевизор JVC LT-37A80ZU. Много добър телелевизор, ОБАЧЕ в момента в който го свързах с компютъра си /с DVI кабел/ функциите и менютата на дистанционното ги отнема.
На сичкото от горе ми разбърка тунера, на вече наместените /РЪЧНО и дяволски трудоемко/ от мен програми, което пък още повече ме вбеси
Опитах какво ли не, но без никакъв успех. Вярно - дистанционното ми все още сменя каналите - но само тая функция му оцеля. Дори когато махна кабела за връзка м/у тв-то и компа, проблема си остава. Днес прочетох поуста и в този форум, та видях, че не само на моя глупав телевизор се е получило така и не аз съм объркала настройките.
Като се обадих в сервиза ми казаха че трябва да им го донеса /сякаш е 10 кила/ и те ще го оправят, предполагам за нула време. Казаха че е софтуерен проблем :-Р както и да е..
Тъпо им е ръководството според мен и за тва се получават обърквания в настройките и самия телевизор спира да разпознава собственото си глупаво дистанционно.
Ако не го оправят се заричам никога повече да не поглеждам техника с марката JVC, камо ли да я купувам! |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2007 18:56 Заглавие: |
|
|
| Добре е и двамата (gydi и Ygrek) да кажете към кабелна телевизия ли са свързани устройствата, когато се ползват за гледане на телевизия и освен това махате ли кабела на кабелната, когато гледате филми или друго, идващо от компютър? Също и махате ли кабела за връзка с компютъра, когато се гледа като ТВ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2007 19:12 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | Добре е и двамата (gydi и Ygrek) да кажете към кабелна телевизия ли са свързани устройствата, когато се ползват за гледане на телевизия и освен това махате ли кабела на кабелната, когато гледате филми или друго, идващо от компютър? Също и махате ли кабела за връзка с компютъра, когато се гледа като ТВ? |
Ти пък сега-как можа да си го помислиш-
телевизора е
дистанционното е
ръководството е
Само предмониторното устройство никога и за нищо не е виновно... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
gydi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 15:56 Заглавие: |
|
|
Този модел ТV има проблем при връзка с компютър.Официално признато.
Въпроса е как да го връзваме без да се скапва. Сега пробвам варианта компа да е на сингл.монитор и първия монитор да е телевизора. Когато няма вързан телевизор компа си тръгва на своя екран. Направил съм усер който е с ниска разрешаваща способност 1024/768. Изгасям компа вързвам го с ТV и го пускам. В началото тръгва да зарежда на компа но превключва на TV и изгася монитора на компа.
Предполагам че така няма да се скапва.
Когато не е вързан през HDMI а през другите входове, при мен не се скапваше но трябват 2 кабела и много чинчове и по ниско качество -абе мъка
Въпроса за това да ли е вързан за кабелна TV -не съм го отчитал че може да е причина но ще го взема пред вид.
Моя компютър има HDMI изход -как да не се мъча да го вържа през него ?! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 16:10 Заглавие: |
|
|
| gydi написа: | | Този модел ТV има проблем при връзка с компютър.Официално признато. |
От кого е признато?Къде,кога и как?
Много е вероятно да е наистина така,но когато се говорят такива сериозни неща за дадена фирма-е хубаво да се дават конкретни факти.
В противен случай и аз мога да призная официално че бивола хвърчи,ама никой няма да ми хване вяра.
| gydi написа: |
Въпроса за това дали е вързан за кабелна TV -не съм го отчитал че може да е причина но ще го взема пред вид.
|
Ами пусни търсачката на форума и ще видиш,колко тонове теми има изписани по въпроса... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|