| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
moonrunner Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 18:11 Заглавие: |
|
|
Каква е разликата между отделните електроди и каквароля играе тя?
При нас заварчиците най-търсят FOX A7 или нещо от тоя род. _________________ I wokr alone!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 19:19 Заглавие: |
|
|
Не мога да кажа че знам кой знай колко,но:
има електроди за чугун,за стомана,алуминий,неръждавейка,преходни използвани за заваряване на два различни метала,графитни-за рязане... _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
nepamami Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 20:33 Заглавие: |
|
|
| Аз ползвам вече години такъв електрожен само с диоди и без дросел.Проблемът при променливото напрежение е , че , синусоидата минава през нулата и тогава теоретично гасне дъгата. При диодите се получава пулсиращ сигнал, който не достига нулата на абцисната ос. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 20:39 Заглавие: |
|
|
| Дебелината на електрода се определя от дебелината на материала, който ще се заварява. Щом стават дупки при заваряване трябва да се намали токът от електрожена. Премерете напреженията на отделните степени. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 20:46 Заглавие: |
|
|
| nepamami написа: | | Аз ползвам вече години такъв електрожен само с диоди и без дросел.Проблемът при променливото напрежение е , че , синусоидата минава през нулата и тогава теоретично гасне дъгата. При диодите се получава пулсиращ сигнал, който не достига нулата на абцисната ос. |
А,така! А ония,дето слагат дросел и то съизмерим по габарит,желязо
и тегло с трансформатора са мазохисти.Нека им тежи  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 22:27 Заглавие: |
|
|
В прикачения файл има примери за изчисляване на дросел. Не си спомням адреса на сайта затова като файлове. Само грец не върши работа или поне не е доказано че върши. Трябва дросел или кондензатори. На купешки електрожен обаче става само с дросел защото с кондензатори много ще вдигне напрежението. Цената на цялото удоволствие (цена на електрожен, изправител, дросел и загубените няколко дни за преработка) обаче достига цената на импулсен електрожен. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 0:26 Заглавие: |
|
|
| От опит знам, че ако се постави кондензатор след Греца ,по-трудно се пали дъгата на електрожена. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 0:39 Заглавие: |
|
|
Работи като слънце! Схемата е много подходяща за притежателите на телоподаващо. Виж прикачения файл. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
moonrunner Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 22:03 Заглавие: |
|
|
Значи едно малко дроселче няма да е излишно.Това добре,а сега за диодите - мога ли да си ги поръчам в някой мазин за електронни джунджурии или да ходя на битака и колко горе-долу ще ми струват? _________________ I wokr alone!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 22:26 Заглавие: |
|
|
| При всяко положение с дросел е по добре. Утре ще ви напиша типа на диодите. Моите са от един приятел. Такива диоди се използват в мините и в железопътния транспорт. |
|
|
 |
|