| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 10:55 Заглавие: Схема на Стабор 120 |
|
|
Стабор 120 - стабилизатор за старите телевизори. Ако някой има схема, Коцев, не бързай , моля да я даде. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 12:35 Заглавие: |
|
|
| Имате 1ключе, 2дросела и 2кондензатора, 2бушона. Какво по-лесно от това? Често се случва нагаряне на дросел или повреден ключ. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 14:29 Заглавие: |
|
|
Да ама всички жици са оскубани, иначе лементите са си на място. Откъде да знам кое как да свържа ... _________________
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 14:31 Заглавие: |
|
|
За какво ще го ползваш туй чудо?
Скоро 2 такива ги изхвърлих,само железата им вземах за трафове...да беш казал че ти трябват подобни кютуци. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 18:01 Заглавие: |
|
|
Миля като разделителен трансформатор да го ползвам, ама не знам дали ще стане. Да го подкарам, пък ще видим. _________________
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 18:15 Заглавие: |
|
|
| charli написа: | | Миля като разделителен трансформатор да го ползвам, ама не знам дали ще стане. Да го подкарам, пък ще видим. |
Не освн ако го пренавиеш. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 19:45 Заглавие: |
|
|
Добре де. И 110V ми вършат работа. Не съм се занималав с такова нещо и не му знам изходните напрежения, даже не знам аджаба защо е било необходимо да се използва Дайте схема. Коцев, къде си ?  _________________
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 20:39 Заглавие: |
|
|
Доколко си спомням, това е така наречения ферорезонансен стабилизатор. Стабилизирането е в много малки граници и то при определен товар. Според мен, не става за нищо. Май главната му роля навремето е била: Да стабилизира напрежението от 210 до 235в. на 220в. с цел точно напрежение за отоплението на радиолампите. Поне така си мисля де! Позабравих ги тия работи. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 21:02 Заглавие: |
|
|
Чарли ,душицо тука съм ами ми пари под краката и нямам време да влизам във форума .Мисля , че имам такъв стабилизатор във бърлогата си и утре ако не се отплесна ще го потърся и ще видя какво мога да ти помогна .Но още от сега мога да ти кажа, че нищо няма да постигнеш.Навремето като пуснем телевизора през стабилизатора, то картината бледнее, свива се и не е хубава .Хванахме му чалъма като направо входящото 220в през ключето го пращаме на изхода на контакта и клиента се радва, че сме го отремонтирали  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 21:12 Заглавие: |
|
|
Хахахах . Ок, не става за нищо, не става. Аз си спомням като малък на село Юност-а с такова се хранеше и винаги ми е било интересно защо го има това. Баща ми вика - стабилизатор. Е сега му е момента да разбера каква му е физиката, ама със схема ми се струва, че заключението ще бъде най-точно. А иначе за трансформатори може ли да ги позлвам. До какъв ток горе-долу са вторичните страни на двата трансформатора, какви напрежения? Коцев, не се занимавай с това да го търсиш и да се тормозиш. Аз ще дам 15 лв. за разделителен трансформатор, ама крастата си е краста. Нали знаеш как е ... _________________
|
|
 |
|