|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AIAKO Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 9:03 Заглавие: Проблем с микровълновата |
|
|
| Значи имам проблем с две Микровълнови едната не и знам марката а другата е Самсунг...Проболема е че не греят...Казаха ми че трябва да се смени магнетрона (и на двете).Та да ви попитам колко горе-долу струват тези магнетрони и каде са най-евтини в София |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 9:13 Заглавие: |
|
|
http://micro.nebelservice.com/
Тук ще ти свършат работа.Местя в Говорилнята. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 13:16 Заглавие: Re: Проблем с микровълновата |
|
|
| AIAKO написа: | | Значи имам проблем с две Микровълнови едната не и знам марката а другата е Самсунг...Проболема е че не греят...Казаха ми че трябва да се смени магнетрона (и на двете).Та да ви попитам колко горе-долу струват тези магнетрони и каде са най-евтини в София |
Ако не е гърмяла печката,трудно се поврежда магнетрона.Това е последната работа,която трябва да направиш.Не е труден ремонта.Можеш и сами да провериш дали е за смяна на магнетрон.Най-верочтно е прекъснал предпазителя за високото напрежение.Провери го и го оправи по български. |
|
|
 |
mirkata Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 13:20 Заглавие: |
|
|
| Извинявай,не бях се регнал и поста ми е като гост.Горното го написах аз.Ако имаш проблем,на лични или най добре на мейла.Ще ти помогна сам да си оправиш проблема. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 14:05 Заглавие: |
|
|
Забравихме да споменем, че бушона не е сложен от лошите производители с цел да гори и с това да създава само неприятности, а с изгарянето си да предотврати евентуално по-сериозна повреда и когато отидем в сервиз да чуем "да, може да се оправи". Да се смени с друг бушон със съответните параметри да, но да съветваш човека да оправя микровълнова `по български` .... смел си! _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 15:15 Заглавие: |
|
|
| joda написа: | | Забравихме да споменем, че бушона не е сложен от лошите производители с цел да гори и с това да създава само неприятности, а с изгарянето си да предотврати евентуално по-сериозна повреда и когато отидем в сервиз да чуем "да, може да се оправи". Да се смени с друг бушон със съответните параметри да, но да съветваш човека да оправя микровълнова `по български` .... смел си! |
Карай,ти пък сега много забелязваш-важното е съвети да се дават...
Може да има пробил проходен-ще смени бушона,ще сложи по-мощен "по-български"-ще се помъчи така 3-4 пъти докато пробие и високоволтовия кондензатор или fuse-диода...
Абе важното е че | mirkata написа: | | Ако не е гърмяла печката,трудно се поврежда магнетрона. |
Колко много велика мисъл и бисери бликат от тази тема...пардон-градивни елементи за СОВАЛКАТА. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 19:13 Заглавие: |
|
|
Той mirkata добре си го е казал, ама аз не схванах веднага и се изложих като кифла. Сега като се замислих и всичко си дойде на мястото:
| mirkata написа: | | Това е последната работа,която трябва да направиш. |
В началото и аз се усъмних в добрите му намерения. Но после ми дойде акъла:
а) Откъде на къде ще им я носиш на крака. Като им е толкова кеф да дойдат да си я вземат!
б) По-долу става ясно какво удоволствие ти се изплъзва от ръцете. Трябва да си луд!
в) Ще сложат пак някой калпав бушон и пак ще изгори.
г) И без това плаче за нова.
| mirkata написа: | | Не е труден ремонта.Можеш и сами да провериш дали е за смяна на магнетрон. |
Не е за вярване но е така! Нужен е само един ремонтен комплект `бушон по български` (да не вземеш някое японско менте!) и отвертка звезда в краен случай отварячка за консерви. Може и сам но защо да не гледат и децата! Ами ако на тях един ден им се развали микровелето?!
| mirkata написа: | | Най-верочтно е прекъснал предпазителя за високото напрежение.Провери го и го оправи по български. |
Мафията е навсякъде, не вярвай на никого! В магазините за резервни части продават и други неща освен бушони само за да заблудят наивния потребител. Всъщност вървят само бушоните. Тези `по български` са кът защото сервизите ги изкупуват на момента. Значи тук трябва много да се внимава. Подмяната трябва да се извърши много внимателно защото е деликатна работа и прецизно оразмерения `бушон по български` може лесно да излезе от строя ако не се свърже достатъчно масивно с и без това излишно крехката конструкция на микровелето.
| mirkata написа: | | Ако не е гърмяла печката,трудно се поврежда магнетрона. |
Тук mirkata явно има пред вид че конструкцията на магнетрона е иначе механически сравнително здрава, но няма шанс да устои на един `бушон по български`. Ето как практиката си казва думата! Просто гениално! Как иначе можем да бъдем по-сигурни че магнетрона ще е за смяна ако не гръмне пред собствените ни очи! За максимален ефект е добре преди да се включи да се подменят и автоматичните бушони на апартамента с такива `по български` а при добра възможност и на кооперацията. Риска си струва защото само така ще разполагаме с цялата нужна енергия за постигането на максимален творчески ефект.
| mirkata написа: | | Извинявай,не бях се регнал и поста ми е като гост.Горното го написах аз. |
Никога не слушай госта! Само регнатите потребители са в състояние да дадат адекватен съвет и да гарантират за успеха на начинанието!
| mirkata написа: | | Ако имаш проблем,на лични или най добре на мейла.Ще ти помогна сам да си оправиш проблема. |
Ето това наричам аз сървиз! Има проблем -> мейл на mirkata -> оправен проблем (каквото и да означава това). Иначе доста разумно, бих казал! Хитрец си ти mirkata! След подобни съвети и аз бих избегнал директен физически контакт.
mirkata, добре дошъл във форума! Малка шегичка с най-добри чувства, просто ми дойде музата .. рядко се случва.  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
Кооолко ли мъка има още по тоя свят!...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 19:21 Заглавие: |
|
|
Колеги,за да не се присмивате,ще ви кажа че в продължение на две години през моите ръце са минали най-малко 1000/хиляда/ микровълнови печки ,внесени от Австрия,Холандия и Англия.Дал съм много малък брак.
Минали са много модели през мен.
Всякакви повреди.
Със сигурност и вие можете да научите нещо ново от мен и известни хитринки за MW.
Доста мислех дали да помогна на човека ,съзнавайки мнението на майсторите от форума,които имат подигравателно отношение към новите потребители или пък към потребителите с малко постове.
Не съм злопаметен.
Със здраве. |
|
|
 |
mirkata Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 01, 2007 19:27 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Колеги,за да не се присмивате,ще ви кажа че в продължение на две години през моите ръце са минали най-малко 1000/хиляда/ микровълнови печки ,внесени от Австрия,Холандия и Англия.Дал съм много малък брак.
Минали са много модели през мен.
Всякакви повреди.
Със сигурност и вие можете да научите нещо ново от мен и известни хитринки за MW.
Доста мислех дали да помогна на човека ,съзнавайки мнението на майсторите от форума,които имат подигравателно отношение към новите потребители или пък към потребителите с малко постове.
Не съм злопаметен.
Със здраве. |
Сега пак съм аз -Мирката.Този пост е от мен.Не съм се регнал навреме.Така съм си аз-винаги виновен.
Пак съм в устата на устатите майстори.Дали пък не го направих нарочно.Ами ,не.Не съм такъв хитрец,наричан от някои майстори,като joda,капацитета. _________________ Само няма са кахариш, че ще ти отиде здравенцето.
Последната промяна е направена от mirkata на Пон Окт 01, 2007 19:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|