Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Звук на 6,5 на JVC AV-25BD3
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Яну 02, 2005 22:55    Заглавие: Звук на 6,5 на JVC AV-25BD3 Отговорете с цитат

Телевизора си работи на 5,5 MHZ, но не иска да се пренастрои на 6,5.
Стерео е, с MSP3410. Слагам му платка звук на 58-ми крак на MSP-то, но без никакъв ефект, дори звука става по-лош. Имам направена една установка с втора междинна на звука и крайно стъпало. Когато включа тази установка, звука през нея излиза перфектен. Това ме кара да мисля, че причината е в настройката на сервизното меню.
Влязох в сервизното меню. Стандартите на звука би трябвало да са в AUDIO, което има две подменюта: CONC LIMIT и A2 ID THR. Всяко едно от тези подменюта може да се регулира, но регулировката не е в явен вид, т.е. сменят се някакви тризначни означения (букви и цифри), които не ги зная какво означават.
Под първото подменю пише:C_AD_BITS=00000000, но този ред не е активен, не мога да го променям.
Под второто подменю пише: DETECTION REG=XXX, където трите хикса сами променят стойностите си.
Някой да помогне? Service Manual на този модел го има в диск SML0027 на JVC, но за съжаление точно този диск аз го нямам. Намерих подобно сервизно описание, но там стандартите на звука са в трето подменю Sound Sistem, което на този телевизор го няма. За Sound Sistem в това сервизно няма никакви данни. Пише само "do not touch" и няма написани никакви стойности.........
Дали пък няма да се реши проблема с нов бин за паметта? На някой да му се намира такъв бин?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Яну 02, 2005 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Това MSP трябва да тръгне или след смяна и на пафа ,или със квази през 2ком.MSP3410 го пишат ,че е мулти но нямам бин.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 02, 2005 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

bamze написа:
Това MSP трябва да тръгне или след смяна и на пафа ,или със квази през 2ком.MSP3410 го пишат ,че е мулти но нямам бин.

Приятелю, изглежда не си чел внимателно темата ми. Аз нямам проблем с ПАФ-а и първата междинна на звука. От 58-ми крак на MSP-то сигнала е перфектен и на двата стандарта. Квазипаралелна приставка няма да ми свърши никаква работа. Проблема е в управлението на MSP-то, втората междинна честота на звука.
Върнете се в началото
galov_p
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

С каква памет е това чудо да потърсим и ние???? Shocked
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 1:27    Заглавие: Отговорете с цитат

galov_p написа:
С каква памет е това чудо да потърсим и ние???? Shocked

Паметта му е 2408, но сега не мога да кажа точно какъв е процесора. Утре ще го видя и напиша тук. Започваше с М37......, това са нормалните процесори за JVC. Модела на телевизора е от 1998 година. Ще погледна и за номер на шаси. Утре ще звънна и до централния сервиз на JVC в София да ми изпратят сервизното описание, но не съм сигурен дали ще го имат и дали то ще ми свърши работа, а и клиента бърза, щото си купил телевизора без звук на 6,5 на 31.12 за да има какво да гледа на Нова Година, а все още е без телевизор.
Върнете се в началото
galov_p
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 3:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж си пощата Wink
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Токио нали обикновената приставка преобразува междинната на звука на 5.5,ако телевизора е стерео,не би трябвало да има проблем,звука става автоматичен....Да не си си закупил серия калпави приставки.Аз съм слагал на десетина MSP-та обикновени приставки със или без замяна на пафчета и когато приставките бачкат всичко е наред... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Токио нали обикновената приставка преобразува междинната на звука на 5.5,ако телевизора е стерео,не би трябвало да има проблем,звука става автоматичен....Да не си си закупил серия калпави приставки.Аз съм слагал на десетина MSP-та обикновени приставки със или без замяна на пафчета и когато приставките бачкат всичко е наред... Rolling Eyes

Де да беше, но не е от приставките. Имам една еталонна немска приставка звук от тези, които някога ги продаваха в магазините на Quelle и струваха 41,95 DM. Аз съм слагал на много повече MSP-та приставки и всичките са тръгвали без никакви грижи. Но тук е друга бира, определено има проблем. Нещо става във втората междинна на звука в MSP-то и не иска да се пренастрои на 6,5MHZ.
Процесора е M37204MC-C48SP. Трябва ми бин за този процесор.
модела на телевизора е AV-25BD3 и няма нищо общо с моделите BD5.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз нещо пак не разбирам....На MSP-то PLL-синтезатора се настройва програмно за да детектира честотно междинната на звука на 5.5,6.5.Обаче ти използваш приставка конвертор,която смесва 6.5 с 1 мегахерц и еръща разликата 5.5 мгхц.На MSP- то се налага да си обработва 5.5,на който си е програмирано.Ти по скоро не получаваш цялата лента от видеодетектора ,за което е виновен ПАФ-а.Ако програмираш процесора да детектира 6.5 пак нищо няма да стане защото не минават 6.5 от видеодетектора
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Аз нещо пак не разбирам....На MSP-то PLL-синтезатора се настройва програмно за да детектира честотно междинната на звука на 5.5,6.5.Обаче ти използваш приставка конвертор,която смесва 6.5 с 1 мегахерц и еръща разликата 5.5 мгхц.На MSP- то се налага да си обработва 5.5,на който си е програмирано.Ти по скоро не получаваш цялата лента от видеодетектора ,за което е виновен ПАФ-а.Ако програмираш процесора да детектира 6.5 пак нищо няма да стане защото не минават 6.5 от видеодетектора

Честно казано и аз нищо не разбирам. На теория би трябвало да стане, но на практика не става. На 58 крак на MSP-то имам и 5,5 и 6,5 звук, което означава, че ПАФ-а пуска 6,5. На същия този 58-ми крак закачам платка звук с втората междинна на звука, крайното стъпало и говорителя и ми излизат перфектно и двата стандарта през тази допълнителна платка. На теория би трябвало да стане с конверторна приставка звук, защото телевизора си работи нормално на 5,5 MHZ...........
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети