| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:38 Заглавие: Отопление за задно стъкло на автомобил |
|
|
| Колеги, интересува ме каква е мощността на отоплението за задното стъкло на автомобил. Предполагам, че използват различни мощности, но въпросът ми е около колко вата. Смятам да импровизирам нещо такова на ВАЗ 21013 с един реотан и два вентилатора. Известно ми е, че на всички съвременни автомобили то е вградено в стъклото. Зная също,че такова направено с тънки лентички е много некачествено. Извинявам се за елементарния въпрос и благадаря предварително на всички! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 13:19 Заглавие: |
|
|
ами като имаш в предвит, че инсталацията на Лада-та е 12V,и дори 10А да истискаш за реотана това са ти 120W,не знам как ще можеш да го монтираш
Успех от мен  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
Около 200 вата за съпротивително отопление нанесено фабрично върху стъклото. Тока е около 15 ампера. За обдухване с топъл въздух вероятно ще е нужна много по-голяма мощност за да загрееш бързо преминаващия въздух ... ако въобще постигнеш желания ефект. Имаше в магазините по левче някакви сешуари на 12 волта. Но умряла работа, да не запалиш тапицерията ... няма ли друго по рационално решение .. препарати против конденз примерно? _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 14:33 Заглавие: |
|
|
| Такива духалки има фабрично монтирани на някои кабриолети, по-добре първо потърси нещо готово. |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 15:26 Заглавие: |
|
|
реотаните само в новите модели са в стъклото в мойта вектра са си върху него и си е ефективно както и при доста други коли  |
|
|
 |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| В Метро има готови "печки" за задно стъкло като имаш възможност да избираш дали да духа топло или студено. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 12:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|