|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
denyo Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 23:01 Заглавие: |
|
|
| Съгласен съм с dreadx, тъкмо и аз щях да пиша същото. Не познавам този модел фотоапарат, но сигурен ли си че в сервиза са мерили точно тока при този режим в който ти забравяш апарата? А за батериите, ако нямаш познат разбиращ от електроника, дай ги на някой приятел който ползва такива, да провери с неговото зарядно и неговата техника дали се държат читаво. А за колко време ги зарежда твоето зарядно. Ако е за по-малко от 3 часа и не е от особено умните... може би зарядното ти ги поврежда. Моето s6500 хаби 0.120mA като е изключено, 140mA като разглеждам и очудващите 390mA в режим на снимане-какво го прави тоя ток? Така че теоретично и да не снимам, а само кадрирам ще изкара към 6 часа с един 2500mA/h комплект. Но така като преглеждам какво си написал в зарядното е проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 23:37 Заглавие: |
|
|
Подобен проблем имам с Kodak C533. Самия апарат не би трябвало да е менте защото е купен от Германия. В момента е на 1 г. и почти не е ползван (100-на снимки). Купих акумулатори Panasonic 1600mAh и в началото работеше добре. Без да го ползвам известно време ми затрябва на скоро и се оказа че не само не издържа дълго ами и не иска да тръгне. Едвам направих няколко снимки. Акумулаторите са заредени и на други уреди си работят. На батерии Toschiba (чисто нови) захапва за 1,2 снимки и до там. Мерих консумацията ... макс 1,1А през целия цикъл. Не е кой знае какво. Поне 1 час трябва да работи. Контактите не са зацапани. Надали е от зарядните, предполагам че ни продават скапани батерии и акумулатори и им се влошават бързо параметрите. Следващия път ще си взема точно акумулаторите препоръчани за този апарат и то на кодак. Интересно ми е какъв ще е ефекта. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 0:24 Заглавие: Апарат |
|
|
И аз имам същия проблем с един UMAX Astra Pix (630 - май бше). Значи с обикновенни Panasonic не прави и две снимки. Сложих му едни за 30 лева и правеше 20 снимки и дотам като на светкавица са само няколко. След това купих едни за 5лв. прави към 80 снимки. Това ме кара да мисля, че не е виновен апарата а скапаните батерии по магазините. При твоя случай. Ако в сервиза са ти премерили правилно тока, и ако не лъжат, че е ок. Виждал съм и UMAX със консумация над 3 ампера (3,3 мегапиксела, без карта и светкавица!) Когато го пуснах на лабораторното ми захранване се включи вентилатора за охлаждането. Когато пуснах и светкавицата се активира защита и апарата изгасна. Последно тръгна на захранване от скенер 3,3V 4A! Същия апарат със батерии за 4-5лв. 2300mAh прави над 40 снимки. с дисплеи, а си консумира в Stand-by в нормите.
Но както и да е - собственикът му го удари в земята
Съмнява ме, че е от зарядното ти устройство.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 6:45 Заглавие: |
|
|
| Повечето от китайските цифрови апаратчета продавани по пазара имат този проблем -висока консумация и лош контакт на батериите в отсека. Проблема не е само в контактуването на батериите ,а и самите контактни пластини не са фиксирани към платката ,а контактуват и там с остри пружиниращи изводи. Имах този проблем с първия Pentax на сина и накрая монтирах вътре резисторче ,паралелно на контактите на жака ,така че батериите да се зареждат без да се вадят -това оправи нещата значително. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 8:32 Заглавие: |
|
|
Като заговорихте за зарядни устройства-искам да ви покажа нещо сравнитено евтино и от което съм много доволен! Цък
Значи купих го от метро преди...горе-долу половин година на цена 24 лв. В комплекта влизат 2 батерии AlkaXline 2100 mAh и захранващия кабел.Естествено не мога да купя нещо и да не съм запознат какво има вътре-разглобих го и останах приятно изненадан!Зарядното е импулсно, наистина си има диод за термо сензор, има два-три чипа и по платката е насипан доволно материал.Странен е метода на зареждане.Установих, че не подава постоянно напрежение, ами около две секунди има напрежение (зарежда) една секунда няма Има удобен дисплей,както се вижда на снимката, с подсветка.Мерил съм капацитета на много батерии заредени с него-отговаря на посочения на батерията.Батериите в комплекта се държат идеално с различни апарати. |
|
|
 |
denyo Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 9:28 Заглавие: Май сте прави! |
|
|
Сега като се замислих, и аз съм ползвал уреди критични към качеството на батериите. Значи подобни уреди изискват големи пикови токове, от порядъка на няколко ампера като в същото време напрежението не бива да пада. Т.е. изискват батерии с малко вътрешно съпротивление. Обикновено са критични и към напрежението с което се захранват. Един NiMH клетка заредена до край има около 1.4V на празен ход. По време на разряда стига до 1.2V като за напълно разредена се счита на 1.1V. Та въпросните капризни устройства, или поне тези които аз съм виждал, имат и изискване към напрежението. Т.е. гаснат на 2.7V например, докато акумулатора има още доста капацитет, все пак за разреден се счита чак на 2.2V (за 2 клетки ако говорим). И по този начин след десетина цикъла акумулаторите се скапват заради прословутия ефект "памет". Пада им не само капацитета но и тока който могат да дават. Пробвай с твоите акумулатори следния експеримент. Сложи ги в някакво фенерче, или нещо друго способно да ги изтощи до край. После ги зареди до край с около 1/10 от капацитета им (т.е. ако са 2500 mAh е добре да се зареждат с ток около 250 mA) за около 15 часа. Повтори още 2 пъти това разреждане и зареждане, мисля че ще почувстваш батериите си като нови. А по-нататък... просто гледай поне веднъж в месеца батериите ти да посещават фенерчето, или там каквото си намерил, за пълен разряд. Това е моята диагноза, просто на твоите фотоапарат и акумулатори им е нужна малко външна помощ за да съжителстват хармонично  |
|
|
 |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 11:08 Заглавие: |
|
|
Аз съм с Canon PowerShot A610 преди бях с А75 а още по преди с Photoclip.Само Photoclip-a правеше проблем като описания.Отначало работеше добре обаче след известно време започна да ламти за ток.Слагах нови батерии правех няколко снимки гася го,пробвам да го включа на другия ден и не става - няма ток.Така и не намерих решение на въпроса.Преминах на друг апарат и се родих.А за батериите от 3.5 години някъде ползвах едни GP 2300 (от магазинчето за батерии в илиенци) зарядното най обикновено (пак от там).Зарежда със 600мА/Н след като зареди батериите преминава в режим Stand By.Tа въпросното зарядно има функция Reset за премахване на лошата памет.Всеки път като зареждаш премахваш лошата памет после разреждаш и тогава заряд.Така GP 2300 изкараха 3.5 години.Преди един месец отидох пак там да си взема нови,но нямаше такива точно затова взех като теб Sanyo 2700.Апарата ми е с 4 батерии.Още с първото зареждане преди около месец както казах направих почти 1000 снимки (сватби,панайри) и още има ток.Направо ме изненадаха тези Sanyo за 5 лв бройката. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 11:42 Заглавие: Апарат |
|
|
А някой тествал ли е как се държи разрядното на МК.
http://www.constructor.bg/mk/discharge.htm
Сега ме подсетихте като чета постовете за напрежителната памет и се сетих, че имам някъде една недовършена платка на това разрядно. Ще взема да направя няколко опита с него и едни такива батерии.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 12:16 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А някой тествал ли е как се държи разрядното на МК | Ами идеално си е разрядното.Турнал съм му товарен резистор 6.8ом 5вт.Даже от няколко часа изстисквам едни батерии. |
|
|
 |
georgi`` Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 11:45 Заглавие: |
|
|
Здравейте, имам фотоапарат canon powershot a570 is и ме интересува до кога мога да използвам презареждаемите батерии- докато индикатора покаже че са изтощени или докато се изгаси фотоапарата ? Батериите са NiMh 2700 ma/h. В единия случай ефект "памет" а в другия падане на напрежението под допустимото . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|