| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 22:53 Заглавие: RQ: Схема за честотен датчик |
|
|
не съм сигурен дали така се нарича, но ще се опитам да обясна за какво става въпрос ... трябва да направя устройство което засича каде има радио вълни в даден честотен спектър, по-конкретно от 2,400 GHz до 2,487 GHz ... някой ако може да ми даде схема ще съм му много благодарен ... по възможност да има два светодиода в схемата единия да показва наличие а други когато няма радио вълни в този спектър ... мерси предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 3:32 Заглавие: |
|
|
PR1KA3L1BK0, датчика за радиовълни се нарича антена. Предполагам, че говориш за цяло устройство за откриване на вълни излъчвани в спектъра на 2,4 Гхз и това ме навежда на мисълта, че ти е нужна схема за откриване на "бръмбари" или някакъв антирадар. По отношение на индикацията е достатъчен един светодиод. Свети- има вълни, не свети - няма. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 10:31 Заглавие: |
|
|
точно за такова нещо става въпрос но не за бръмбари или антирадар, а за откриване на Wi-Fi мрежи сигнала при тях се излъчва точно в този спектър  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 5:45 Заглавие: |
|
|
| Май че по-интересен ще е следващия въпрос - като светне светодиода за наличие какво ще следва от това ? Най-вероятно конструкцията на така наречения датчик ще зависи от отговора на този въпрос |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 18:11 Заглавие: |
|
|
| това ми трябва за да разбера каде има Wi-Fi мрежа не за друго ... |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 07, 2007 11:18 Заглавие: |
|
|
| За около 30 лв. можеш да си купиш " WIFI Finder " от повечето магазини за компютри и аксесоари . Не смятам ,че можеш да го направиш ( камо ли за тази цена ) |
|
|
 |
|