| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k_dimitrovv Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2005 16:53 Заглавие: Въпрос за Елелктрон Ц280 |
|
|
ЧНГ първо
Имаше проблем в импулсното захранване. След като го оправих телевизора заработи нормално, но на К1 се появиха бели прекъснати хоризонтални линии. Интересното е 4е на БТВ ги няма. Изглежда че смушението идва по Y защото като се намали контраста до минимум избледняват и изчезват и линиите. Виждал съм подобен ефект и в София 81. Ще съм ви благодарен ако някой даде идея - гасенето на обратния ход си работи нормално. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2005 17:26 Заглавие: |
|
|
| Това е типична повреда.Този проблем идва от блока за VO.Ако имаш исправен,пробвай чрез замяна ако не провери С18 на VO.Успех |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2005 19:21 Заглавие: |
|
|
| ако деиствително работи генератора за гасене на обратният ход във в.о. е възможно да е от декодера на цветността особенно ако е български. при всички положения трябва да пробваш със блокове ,че са пълни със изненади УСПЕХ! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
| Лелееее още ли се гледа някъде такова чудо....Проблема ти е във ВО пробил един от малките черни транзисторчета по средата на платката...не помня номера му но са двечки едно до друго. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2005 19:35 Заглавие: |
|
|
| Според мен щом на БТВ ги нямаш то вертикалната платка е добре.Блока цветност ти е с ТДА660 и АФ5 и там трябва да търсиш дефекта .Декодера трябва да ти е здрав.Имал съм го този дефект но сега не мога да си спомня кой елемент е. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2005 8:19 Заглавие: |
|
|
Проследи кадровия гасящ импулс с осцилоскоп до блока за цветност.Ако е малък то проблема е в кадровата платка но тогава може да не ти захапва и цвета.Опитай да почистиш и завъртиш тримерчето за ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ на този импулс на МК- 1-1 Успех Между другото ефекта се наблюдава повече на програми с телетекст каквато е К1. Затова на БТВ ги нямаш  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Последната промяна е направена от sacho на Чет Яну 06, 2005 8:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 14:03 Заглавие: |
|
|
| Само като идея, ако наложиш филтровия кондензатор до АФ5 дали няма да помогне. |
|
|
 |
|