| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 07, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
Не мога да разбера какъв е проблема с това елементарно захранване на Sanyo. Всеки уважаваш себе си колега, не би трябвало изобщо да се интересува от схема, или разновидностите и. Ако не им е ясно как работи, да вземат да се разровят в интернет или да си купят някоя и друга книжка! Или да си откарат телевизора на ремонт в СЕРВИЗ. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 8:10 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Не мога да разбера какъв е проблема с това елементарно захранване на Sanyo. Всеки уважаваш себе си колега, не би трябвало изобщо да се интересува от схема, или разновидностите и. Ако не им е ясно как работи, да вземат да се разровят в интернет или да си купят някоя и друга книжка! Или да си откарат телевизора на ремонт в СЕРВИЗ. |
Много си лют бре!  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 11:36 Заглавие: |
|
|
| helios какво излезе шасито че ми е любопитно и ако вече е при теб напиши схемите. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 11:54 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | helios какво излезе шасито че ми е любопитно и ако вече е при теб напиши схемите. |
Значи ,за ТВ-ра се разбрахме да го донесат днес/вероятно след 17 ч.-човека е на работа/.Ще уточним всичко.
@EMOOME:вероятно втората схема от тези,които ми прати е търсената,но да не говоря на изуст,че май са доста вариантите...
ПП-под" втората схема", разбирай-втората от втората "пратка"  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 20:23 Заглавие: |
|
|
На шасито пише:1426МО3.
4 бр. резистора са подменени с някакви си ...и не съм сигурен,че са коректни.Има и един-прекъснал.Цветния код не личи.
Схемата/отново/не е същата.Има разлика в номерацийте,а и не само...
Давам,част от обозначенията на елем. в захранването:
V513-ключов
V512-C3807
V511-до оптрона
N501-оптрон
Има 4 диода и един ценер
5 вторични напрежения.........това за сега.
ТЪРСИ СЕ СХЕМА! |
|
|
 |
todoran Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 20:41 Заглавие: |
|
|
| В пощата ти има схема на 1426S |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 20:45 Заглавие: |
|
|
Нещо наистина не мога да разбера от тази тема,според написаното това е шаси М03,потвърдено от отворилия тази тема 1426МО3,така и от отговорилите,както е написано изпратеняа е схема на това шаси с друг краен захранващ транзистор,което няма значение според мен.Дайте и другите ИС да разберем дали не сме на погрешен път,а междувременно Ви изпращам схема която предполагам,че вече имате,номерацията отговаря ако това е най важното. _________________ Димитър |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 20:48 Заглавие: |
|
|
| Схемата е в пощата Ви.Успех. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
Срам извинявам се много грешката е в моята схема.С помоща на Дима разбрах.Още веднъж се извинявам. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 0:25 Заглавие: |
|
|
Такааа.То и аз имам да се извинявам,но да го оставим за на края.
Схемата се връзва с 1426S.Грешката ми дойде от там,че при по-малко увеличение на схемата,кондерите изглеждат като електролитни/който иска-да провери/.Не погледнах стойностите и къде са вързани.Освен това на ТВ-ра липсва резистор .22 ома в емитера на ключовия,както и една индуктивност в колектора му.Просто са спестени.Но,както ида е.
Сега по същество.Захранването е мъртво.Като ключов,колегата е сложил BU2508AX.Сменил е и 3807 и един диод.Резисторите,за които споменах-вече са точни.По първичната всичко е проверено/само кондерите не съм ги свалял да ги меря.Не са електролитни/.Подмених и транзисторите преди и след оптрона.Последния също е сменен.Махнах оптрона/за проба/ и на мястото на транзисторната му част поставих тример.Почнах от 0 ома и така на горе до около 500 ома.Никаква реакция.В момента съм зациклил.Давайте акъл. |
|
|
 |
|