| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 13:42 Заглавие: Захранване на DАEWOO-шаси СР-375 |
|
|
Уважаеми колеги!
Това захр. е изпълнено с STRS5707, но оптронът липсва. На крушка не мога да го пусна-все задействува защитата, даже и ако са откачени веригите за 10 и 15V. В норм. състояние(без крушка) TV тръгва с 82V вместо 123V и 10V вместо 15V. Смених вс. ел. кондензатори в захр. даже и STRF5707, проверих ТХО, втор. вериги за късо и кр. транзистор. Чудя се дали изобщо това захр. може да тръгне с крушки, мисля да опитам и с турско. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:00 Заглавие: |
|
|
А като се остави без товар В+ пак ли не тръгва ? С крушка ще тръгне когато товара се включи след като са заредени кондензаторите. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:04 Заглавие: |
|
|
Пусни го и след това закачи крушката след като вече е тръгнало захранването..
Само че и без товар-тия напрежения за които пишеш не ми се виждат хубави.Имаш някакъв проблем.
Смени си и електролита за захранването на редовата.
P.S. Хех Noel ме е изпреварил докато пиша. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:08 Заглавие: |
|
|
| Имам същия на масата с лампа не тръгва но когато откача лампата си тръгва нормално. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:25 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Пусни го и след това закачи крушката след като вече е тръгнало захранването..
Само че и без товар-тия напрежения за които пишеш не ми се виждат хубави.Имаш някакъв проблем.
Смени си и електролита за захранването на редовата.
P.S. Хех Noel ме е изпреварил докато пиша. |
Сменях ги-те са 2 100мкф. Веднаж го пуснах без никакъв товар и затова после сменях STR. Изпуши на секундата! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми!
Последната промяна е направена от vladi46 на Вто Окт 09, 2007 14:40; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:39 Заглавие: |
|
|
Захранването има защита която сработва само от поглед. Само със смяна на кондензаторите няма да се разнинеш. Виж какво товари В+ , разкачи крака на ТХО -то , след това транзистора и т.н докъто разбереш къде е нещото което товари.
P.S. не ти е нужна лампа , захранването работи и на празен ход без проблем. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
И според мене имаш товар на +B разкачи ТХО и виж така на разкачено дали няма да дойде сносно напрежение.
И огледай хубаво пак стандартните неща-транзистора на редовата за утечка,ТХО,често около съединителя на откл.системи платката нагаря и ми се е случвало от това да товари захранването.Такива неща. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 14:45 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Веднаж го пуснах без никакъв товар и затова после сменях STR. Изпуши на секундата! |
Без никакъв товар-ммного ясно че ще изпуши-което и да е импулсно ако му махнеш всички товари изпушва.
Ако разкачаш обаче товарите един по един само-не е проблем-работи си.
Няма как да не работи без да има за товар редовата развивка при положение че има версия на това шаси,която е със същото захранване но имаше реле на захранването на редовата. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 15:17 Заглавие: |
|
|
Прави сте! При разкачено ТХО и без крушка имам 120В, а на другите вериги 13В и 15,5В, т.е. пак клоним към ТХО, краен транзистор и около тях(въпреки че съм ги проверил). Пускането съвсем без товар си беше мое невнимание. Проверих и резонансния, продължавам нататък и ще ви информирам за крайния резултат. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 09, 2007 15:23 Заглавие: |
|
|
Не набеждавай толкова бързо ТХО-то. Я махни малкия син кондензатор до диода К-Е на крайния транзистор да видим какво ще е положението... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|