| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 15:57 Заглавие: ДВД НЕО М-51 - пострадал от гръм,не чете. |
|
|
| Колеги,въпросното ДВД беше с дефектирали 0265R,PC817,TL431.След смяната им ДВД-то тръгна но захранванията са ниски поне според обозначението на платката(5в са 4,12в са 9 а -12в са -9).Разпознава дисковете,започва да чете, така 10-15 минути и блокира.И вече нищо не може да разчете,трябва да "отмори малко" и тръгва.Схемата на мотора не грее!Мнение и съвет.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 16:18 Заглавие: |
|
|
| Явно имаш още нещо дефектирало ,виж кондензаторите във вторичната страна ,други елементи ,при понижени напрежения е типично да увисват. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 21:13 Заглавие: |
|
|
| Възможно е да имаш товар във вторичните вериги. Откачвай ги една по една и виж какво става с напреженията. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 21:25 Заглавие: |
|
|
| Сигурно има още нещо по захранването.Гледам,че всички напрежения са занижени може някой резистор да излезе в обратната връзка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 14:05 Заглавие: |
|
|
Колеги,съжалявам че по тази остаряла тема пиша ама....!Клиента иска да се направи и аз се видях в чудо с това ДВД.Всички елементи по захранването съм сменял и като е казало не та НЕ!Само импулсен траф не съм(дали е възможно да е той)С друго захранване ДВД-то си работи безупречно.
Ако пък имате някое цяло захранване на добра цена и ви се дава?!  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 18:31 Заглавие: |
|
|
Защо не опиташ да поставиш тример някъде, на съпротивленията които определят изходните напрежения и ще разбереш за какво става въпрос? Трябва да можеш да регулираш изходното напрежение! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 20:03 Заглавие: |
|
|
| stiyan stoikov написа: | ......
Ако пък имате някое цяло захранване на добра цена и ви се дава?!  | Имам няколко ДВД-та за скрап, ако е възможно снимайте цялостен изглед на шасито , някое от моите захранвания може да пасне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 20:41 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | stiyan stoikov написа: | ......
Ако пък имате някое цяло захранване на добра цена и ви се дава?!  | Имам няколко ДВД-та за скрап, ако е възможно снимайте цялостен изглед на шасито , някое от моите захранвания може да пасне. |
Ще направя опит да го снимам и ще го кача но в понеделник.Събота и неделя няма да съм в сервиза. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 20:54 Заглавие: |
|
|
Стояне обешах ти и съм ти намерил здраво захранване Акое спешно в понеделник викам спиди ако не е в сряда или четвъртък съм в софия и го имаш лично доставено  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 21:10 Заглавие: |
|
|
| Има ли някакви ценери във първичната страна ,помня ,че едно ДВД ми взе здравето по същия начин захранването му и накрая се оказа един ценер си променил напрежението ,а иначе на мерене като диод си даваше нормално ! |
|
|
 |
|