| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 14:05 Заглавие: ТВ FIRST |
|
|
Колеги,ако някой се сблъсквал с тв Фърст 14",процSTV322-video TDA8362 и има схемата моля да ми я прати.на капака не пише модел.на шасито пише-5800-а3Р012-00.нещо товари захранването а е така насипано че трудно се следи кое къде е. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 8:02 Заглавие: |
|
|
Ще ти се наложи да поогледаш по-добре захранването ,но това са си стандартните китайски захранвания с двата електролита за смяна и отам направо към транзистора на тхо,кадрова и каквото там още е пробило.Успех  |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 11:52 Заглавие: |
|
|
оказа се кондензатора на 115-те волта.тв-то е оправено  _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 17:24 Заглавие: |
|
|
Аз също се боря с един FIRST_AUSTRIA 20' . Процесор CTV222S , видео TA8759 BN , звук TDA1905 .
Проблемите са няколко : няма звук , лоша синхронизация , малко посвит растър , бледа картина . Предполагам че ще си имам работа с филтрацията на захранването . Но може и някое напрежение (няма звук) да липсва .
Иска ми се преди да започна да сменям ... .. да имам схемата . Моля ако някой разполага с схема да ми я прати .
[email protected]
Благодаря предварително . |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 19:27 Заглавие: |
|
|
Като докараш картината и звука ще се обади.Давай като за начало с електролитите _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 19:58 Заглавие: |
|
|
Тя работата с електролитите - ясна , но аз исках да започна от схемата . Намерих една Recor RC4020ps , не е едно към едно но ще свърши работа . Гледано с осцилоскоп +115V си е направо генератор на триъгълни импулси (никаква филтрация) , да но нямам в момента електролит над 100V за проба , така че утре или в понеделник . Ще се насоча към звука ..... засега . |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 22:33 Заглавие: |
|
|
Проблема е решен - електролита и всичко по картината се оправи ( той си беше очевидно "надут" , схема не ми трябваше май ) . Звука - "студена" спойка ! |
|
|
 |
|