| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 11:57 Заглавие: Проблем с 24С32 |
|
|
| Телевизора е Schneider.Не приема команди от ДУ.Възможно ли е паметта която е 24С32 да скапана?Възможно ли е да скапана физически а файла в нея да е добре?Може ли да го изтегля и да го запиша в нов чип без да е повреден, или според вас файла е скапан а пметта здрава? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 12:14 Заглавие: |
|
|
| много интересен въпрос.според мен би трябвало да приема команди.пробвай да прочетеш паметта с програматор.пробвай да я изтриеш и виж какво ще се получи.запиши в нова памет дъмпи пробвай, но мисля, че проблема ти е другаде |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 12:27 Заглавие: |
|
|
1. Провери си пулта за дистанционно управление.
2. Провери на изхода на IR приемника за наличие на импулси при подадена команда от пулта. Ако има сигнал и той с достатъчна амплитуда се подава на процесора то тогава може да се препрограмира паметта и ако и тогава не се оправи се заменя процесора.
Липсват ли други функции по управлението? _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 12:55 Заглавие: |
|
|
| При включване тв-то тръгва и излиза някакъв растър с видим обратен ход на лъча.Преди да дефектира е правил номера като е спирал да приема всякакви команди от ДУ след което при изкл. на централния бутон се е възстановявал! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 15:00 Заглавие: |
|
|
| Сигурно ли е че паметта не е сменена ,доста големичка ми се вижда за телевизор ,ако все пак си е оригиналната тогава опитай номера с процесорите на Фунай -нагрей процесора със запалката .Естествено преди това провери всички други възможни дефекти -ненормални напрежения или пулсации от изсъхнали електролити и.т.н.! |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 15:37 Заглавие: |
|
|
| Колега, Тв-то е 2001година захранването е идеално!Проц. и памет са SMD монтаж и не са сваляни изобщо.Има и една памет която е М27С1001 която е еднократно програмируема или поне такава я дават!Свалих от нета едни описания на дефектите за този модел!Вътре пише:При неприемане на команди от ДУ да се замени М27С1001 с нова!!!Тя има ли запис в нея или се купува и се монтира! |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 9:37 Заглавие: |
|
|
| М27С1001 е наистина еднократно презаписваема памет тип ROM но има и такива от тази серия 27 които могат да се презаписват но незнам да е тя проблемна за липсата на управление. Имал съм случай в който липсва нещо от менюто на телевизира и проблема е бил от памета, цялостното отсъствие на управление по скоро ще се дължи на процесора както споменаха по горе колегите. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 14:37 Заглавие: |
|
|
| Кой е този модел Шнайдер Да не е 29 инчов със 3400 на звука ,тази памет 27С1001 съдържа във себе си управляващата програма -Фърмуера ,а процесора най вероятно е празен т.н. с външна памет. Ако ще я сменяш трябва да прочетеш от работещ ТВ оригиналната ,обикновено не са защитени. Само уточни и тя ли е СМД или не? Що се отнася до идеалното захранване -знаеш ли колко приемници на по 1 година са ми минали през ръцете със изсъхнали електролити ,даже и издути смятай от 2001 до сега колко години са ,но ти си знаеш! Между впрочем Вилем програматора ми чете и записва 27С010/1001 -ако трябва може да го изчетем и запишем -празни 27С010 има в Комет в ПЛСС 32 и ДИП 32 корпуси ,първите са ОТР ,по 2.5 долара. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 15:04 Заглавие: |
|
|
| Да ти кажа честно колега ELP напълно е възможно и самото захранване да е с пулсации.Не съм му обърнал наистина достатъчно внимание, но ще го разровя за да съм сигурен.А М27С1001 е в правоъгълен корпус и е сложен в цокъл.Не съм сигурен че ще мога да го прочета с моя програматор!Първо ще поровя захранването.Според теб възможно ли да е от DUMP-A в 24С32, или там са съхранени само настройките на каналите и яркост,контраст и цветност? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 18:02 Заглавие: |
|
|
| Ами тези цокли PLCC 32 може и те да правят номера,за изчитането няма проблем ,аз съм си правил и съм ползвал преходник от dip32 към ПЛЦЦ32 на програматора ,но трябва да намериш работещ телевизор ,презаписа е за 5 мин време ,за Размера и аудиопроцесора питах защото имам един дъмп от 24 на такъв ТВ ,но не помня дали беше 32 или 16 ка-ще видя. Видях само 1 КВ значи е бил 08 ,ами провери цокъла на 27С1001 и спойките му ,ако е СМД цокъл с подгънати отдолу крака и успех! Между впрочем какъв е процесора вързан към 27С1001 ? 24С32 сигурно има сервизни настройки ,но не ми се вярва от нея процесора да увисва. |
|
|
 |
|