Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да излъжа управлението на следния инвертор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ZuMbAiU
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 15, 2007 14:10    Заглавие: Как да излъжа управлението на следния инвертор Отговорете с цитат

Здравейте става дума за управлението на инвертор Delta DAC-19C011 на 17ка TFT монитор. Реализирано е посредством BA9741F
http://www.rtcs.ru/pdf/Rohm/reg/ba9741f.pdf
Мониторът тръгва и след няколко секунди изгасва подстветката. След многократно включване задържа малко повече от 2 минутки.
Чудех се дали да не прережа Error amplifier 1/2 output,но първо реших да се консултирам. Какво е вашето мнение по въпроса Rolling Eyes
EDIT: Всичко останало изглежда кукла,слънце и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пон Окт 15, 2007 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих се занимавал с входовете 3, 4, 13 и 14 където се сравняват нещата. А как е захранването на самия контролер.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ZuMbAiU
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 16, 2007 11:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Лампите са сменени и ефектът е гасненето отново. Всичко е наред по контролерът,наред да транзисторите и диодите в схемата,а електролитите са подменени. Явно трябва да му прекъсна способността да решава, че има проблем.Щом схемата може да работи минути за мен е критерий, че въпросното BA9741F е проблем.
Дайте идея как да му прекратя функцийте и да спре да гаси целия инвертор, че вече ме натискат с тоя монитор Rolling Eyes

EDIT: Прекъснах обратимо Positive for error amplifier 1/2 и мониторът си работи дълготрайно, но само на едната лампа. Дайте идея как да запаля и другата Neutral
Върнете се в началото
ZuMbAiU
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 17, 2007 8:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледал съм и другите теми по въпроса с инверторите, но там чипът на управлението е друг и не мога изцяло да почерпя опит.
Дайте някакъв хелп, че клиентът ме натиска на менгемето за тоя монитор и днес трябва да е готов...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети