| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 10:04 Заглавие: Проблем с вертикала на TV SONY шаси A1-1C |
|
|
Здравейте колеги. От вчера си блъскам главата с едно сони с шаси A1-1C. Беше изгоряла интегралната му схема TDA8170. Купих нова сложих я, но се оказа пълно менте. Въобще не тръгна с нея. Сложих TDA8172, която е значително по-евтина и по схема на свързване и по параметри не се различава от другата. Но с нея тръгна, но не както трябва - едвам едвам. На входа и обаче от 3 краче на TEA2028B постъпваха някакви импулси с форма и честота не каквато трябва.
Та искам да ви попитам възможна ли е подобна замяна или да го захвърлям това SONY, тъй като явно оригинална схема дето да работи не може да се намери или е случайност. А при цена от 10-15 лева за ментета пари не ми се дават.
Освен това се чудя дали и IC TEA2028B не е ли дала фира или ми показва такива неопределени импулси заради факта, че не върви крайната интеграла като хората. Ако и тя е гръмнала май е безмислен ремонта на 15 годишно сони.
Коригирал съм ти заглавието-надявам се следващия път да не се налага.
Божилов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 10:50 Заглавие: |
|
|
В темата дето ти е дал колегата Войнишки има описано доста...Имам 1 чип работещ,ако те интересува мога да ти го пратя...
Разбира се ако сменяш чипа и не си сменил 2та електролита-този на изхода на чипа и този на обр.ход най-вероятно ще гръмнеш и новия чип... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 13:23 Заглавие: |
|
|
Сложих TDA8172 без преработки. Не иска. Отпоих входа към TEAто и подадох от генератора сигнал. Тръгна си разбира се без синхронизация. Дадоха ми ново TEA за проба на цокъл да го сложа.
Слагам пускам същата работа. TEAто не иска да подаде кадрови импулс като хората. Подава някакви вълнообразни прекъснати пулсации и нищо общо със кадрови импулс.
Къде ли е проблема? След като и с друго TEA прави същото.
Почвам да меря около него. Явно там ще се окаже първоначалния проблем. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 13:40 Заглавие: |
|
|
| ivo1 написа: | | Сложих TDA8172 без преработки. Не иска.. |
Няма и да происка...нормално...колега Войнишки закво ли ги даваме тия линкове и акъли като никой ги не чете,ами си прави квото си знае...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 13:50 Заглавие: |
|
|
Идеята е че ,някой ден може да се научи.Пък и търговците да спечелят някой лев.Само едно ми е чудно,на мен до сега никой не ми е дал чип да пробвам дали ще стане или не.
На човека попрвящ телевизора си бих препоръчал да МЕРИ първо и после да сменява.Хаотичната подмяна води до загуба на пари.И друго има ,ако работата много се закучи с Дима са съграждани,може да иде за съвет. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 21:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички. От 12V подадох на 7 краче през резистор 12К и после от 7 към маса 2,4К и телевизора заработи нормало с TDA8172, която струва 90ст. тук.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 11:44 Заглавие: |
|
|
| ivo1 написа: | Благодаря на всички. От 12V подадох на 7 краче през резистор 12К и после от 7 към маса 2,4К и телевизора заработи нормало с TDA8172, която струва 90ст. тук.  |
И не забравяй да си смениш електролитите-обобено онзи кафевия 680мкФ дето е на изхода на чипа-иначе в най-скоро време тва Сони пак ще дойде.
Точно в това Сони чипа на вертикала без причина никога не гори. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 12:56 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | ivo1 написа: | Благодаря на всички. От 12V подадох на 7 краче през резистор 12К и после от 7 към маса 2,4К и телевизора заработи нормало с TDA8172, която струва 90ст. тук.  |
И не забравяй да си смениш електролитите-обобено онзи кафевия 680мкФ дето е на изхода на чипа-иначе в най-скоро време тва Сони пак ще дойде.
Точно в това Сони чипа на вертикала без причина никога не гори. |
Да. Забравих да кажа, че смених всички еректролити около вертикалното.
Приключвам темата. Благодаря на всички. |
|
|
 |
|