| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 14:49 Заглавие: Въпрос за A/V sender |
|
|
| Здравей те,имам нужда от помощ.Направих си A/V sender който работи в децимертовия диапазон,но мощоста на предаване е малка.Ако можете да ми предложите някакво схемно решение за увеличаване на мощноста на предаване на сигнала,ще съм ви много благодарен.Сега предава на не повече от 10м а на мен ми е неоходимо да пусна сигнал който може а покрие двуетажна къща. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 22:58 Заглавие: |
|
|
| Ще трябва едно ВЧ усилвателно стъпало но това е сложничко за изработване, пък и трябва ВЧ транзистор и да е по-мощен а такива се намират трудно и не са евтини. |
|
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 9:12 Заглавие: Ne e tolkova slojno |
|
|
| slav4o.com написа: | | Ще трябва едно ВЧ усилвателно стъпало но това е сложничко за изработване, пък и трябва ВЧ транзистор и да е по-мощен а такива се намират трудно и не са евтини. |
Vzima edin usilvatel za CATV s usilvane pone 30dB , i rabotata shte stane , no da vidi na koia chestota bachka i s tova da syobrazi kakyv usilvatel da si vzeme  |
|
|
 |
Теката Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 12:06 Заглавие: Да ама ........... |
|
|
| Този ТВ зендер в дециметровия обхват с по-голяма мощност означава да излъчвате в непозволен обхват и могат да Ви гепат. Аз имам такъв но излъчва в 3-ти ТВ канал където няма нищо, т.е. началото на метровия обхват. |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 13:55 Заглавие: Re: Да ама ........... |
|
|
| Теката написа: | | Този ТВ зендер в дециметровия обхват с по-голяма мощност означава да излъчвате в непозволен обхват и могат да Ви гепат. Аз имам такъв но излъчва в 3-ти ТВ канал където няма нищо, т.е. началото на метровия обхват. |
Тва беше едно време(по комунистическите правила)...преди 2 години пуснах 3W, работи няколко месеца, никои нищо не разбра  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 16:07 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за вниманието.Значи сендера предава на честота около 650Mhz-използвам готов модулатор на Samsung.В момента съм му закачил усилвател който усилва 30db,но е предназначен за усилване по кабел и не знам дали е подходяш.Един приятел прави усилватели за кабелната телевизия и има уред,така че за настройка на ВЧ няма проблем.Проблема е в това ,че не сме се занимавали с предаватели и не знам къде греша. |
|
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 19:46 Заглавие: Mda |
|
|
| Данаилов написа: | | Благодаря за вниманието.Значи сендера предава на честота около 650Mhz-използвам готов модулатор на Samsung.В момента съм му закачил усилвател който усилва 30db,но е предназначен за усилване по кабел и не знам дали е подходяш.Един приятел прави усилватели за кабелната телевизия и има уред,така че за настройка на ВЧ няма проблем.Проблема е в това ,че не сме се занимавали с предаватели и не знам къде греша. |
Nikyde ne greshish
Ako e niakoia samodelka i ne ti raboti ,moje samia usilvatel da ne usilva tezi chestoti , inache niama prichina da ne raboti
Po princip kabelnite usilvateli okolo 650 mHz zapochva da im pada usilvaneto ,no ima i takiva koito rabotiat do 860mHz. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 20:00 Заглавие: |
|
|
| Покриването на къща е сериозна работа и с кабелен усилвател няма да стане.Трябва поне нещо 200-300 миливата.Освен това наистина тези обхвати са забранени за самоделни предаватели още повече от нерадиолюбители,не са го били колегата само защото случайно не е пречил на никой или си е мислил че излъчва 3 вата.Сега нещата с НАТО и светоения тероризъм са доста опасни,защото американците не са по малко ненормални от комунистите,така че помисли си дали някоя кабелна система не е по безопасна... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2005 1:25 Заглавие: |
|
|
Ами тези усилватели за кабелна едва ли ще свършат работа, на човека му трябва крайно вч стъпало с голяма мощност. Пък и един усилвател за кабелна е бая по скъп  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2005 11:37 Заглавие: |
|
|
| Имали канал на който мога да си позволя да излъчвам сигнал?Целта ми е да си пускам от компютъра филми и да ги гледам на някой от телевизорите.Знам че с кабел е най-сигурно,но къщата по точно вилата където живея не е малка и ще трябва да опъна доста кабел.Купих си от китаиските сендери ,но и те излъчват 8-10м доло горе качествен сигнал и са на дециметровия обхват.За сега не съм намерил добро решение. |
|
|
 |
|