|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 18:23 Заглавие: Когато нямаше интернет...... |
|
|
Днеска набарах снимките от архивите когато в страната нямаше частни сервизи, а беше само държавната фирма "Телевизионни и радио сервизи"Тогава не бяхме и чували за интернет дори и думата компютър и ето как си общувахме ,преливахме дъмпове ,сменяхме процесори и си показвахме за трудни дефекти .На снимката посрещахме новата 1983г.Събирахме само по 2лв и ето го пиенето и яденето на масата в сервиза.Така посрещахме всички празници, а те бяха безброй.
http://www.moifoto.ru/admin/foto_look_big.htm?foto_id=993880&foto_sek=qqr _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 18:38 Заглавие: Re: Когато нямаше интернет...... |
|
|
| коцев написа: | | ...Тогава не бяхме и чували за интернет дори и думата компютър и ето как си общувахме, преливахме дъмпове ,сменяхме процесори и си показвахме за трудни дефекти .На снимката посрещахме новата 1983г. |
Искаш да кажеш, че през 1983 година е имало телевизори с цифрово управление (по шини), или просто се бъзикаш ? Аз лично за първи път видях такъв телевизор едва през 1989 година (Schneider DTV1) в бившата Западна Германия (работех там в един сервиз) и учудването ми беше огромно, когато видях бригадира на сервиза да регулира с дистанционното вертикалния размер на един такъв телевизор.  |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 18:44 Заглавие: Re: Когато нямаше интернет...... |
|
|
| Tokio написа: | | коцев написа: | | ...Тогава не бяхме и чували за интернет дори и думата компютър и ето как си общувахме, преливахме дъмпове ,сменяхме процесори и си показвахме за трудни дефекти .На снимката посрещахме новата 1983г. |
Искаш да кажеш, че през 1983 година е имало телевизори с цифрово управление (по шини), или просто се бъзикаш ? Аз лично за първи път видях такъв телевизор едва през 1989 година (Schneider DTV1) в бившата Западна Германия (работех там в един сервиз) и учудването ми беше огромно, когато видях бригадира на сервиза да регулира с дистанционното вертикалния размер на един такъв телевизор.  |
Станиславе,
тогава в Германия ти си наблюдавал началото на края на истинската телевизионна техника. Сегашните телевизори са "глупости на таркалета", при това с долнопробно изпълнение и качество - така наречените едноразувки (гледаш и хвърляш) |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 18:48 Заглавие: |
|
|
По въпроса мога да питам само много колежки е имало през Татово време като гледам снимката защо сега няма А за дъмпове сигурно са разменяли за кристал модел 1962г  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 18:56 Заглавие: |
|
|
О ,тогава на двама техника се падаха по една счетоводителка Бяхме 18-20 техника , а имахме 12 души администрация .
1 директор
2 зам директор и партиен секретар
3 гл счетоводител
4 гл плановик
5 гл снабдител
6 две касиерприемчици на гишето
7 домакинка и складажийка
8 четири счетоводителки в канцеларията
9 ОТК
и безброй още службички ,чистачка ,шофьори и свободно мотаещи се хора .
Токио , и ти се върза на въдицата за дъмрпове Като казах преливане имах предвид шишета на масата а главния дъмп е дамаджаната . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 19:00 Заглавие: |
|
|
Пуста Совалка  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 19:28 Заглавие: Re: Когато нямаше интернет...... |
|
|
| Tokio написа: | Искаш да кажеш, че през 1983 година е имало телевизори с цифрово управление (по шини), или просто се бъзикаш ? Аз лично за първи път видях такъв телевизор едва през 1989 година (Schneider DTV1) в бившата Западна Германия (работех там в един сервиз) и учудването ми беше огромно, когато видях бригадира на сервиза да регулира с дистанционното вертикалния размер на един такъв телевизор.  |
Със сигурност е имало,че и преди това...
Че и не само това.
Серията за цифрова обработка на изображение DIGIT-2000 е представена официално от ITT И INTERMETAL през 1981година.Тя включва VCU,DPU,PVPU,DTI и т.н.
Забележи обаче че--->Преди нея съществува друга серия за цифрова обработка на изображението-със MAA-чипове.
Друго-началото на 80те Сименс започва разработката на 100Хц-обработка на изображение.При положение че първото масово ползвано шаси е DIGI-2 съм го виждал най-старо от 1985год.
Огромна 100Хц кутия обвита с мрежеста ламарина и блока с редовата,кадрова,захранване е отделно на дясната стена на кутията...
DIGI-1 е само експериментално шаси и никога не е пускано във официална продажба доколкото знам-но вероятно произлиза и то оттам-някъде 1982-1983год.
1985год започват разработките и на Филипсовата серия за 100Хц-обработка със SAA чиповете...
Първите експериментални шасита ползват за основа за доработване 2B шасито...Такъв телевизор съм виждал и е от 1985год.
Самото управление на слейв устройства по I2C е доста по-старо
-има го във K40-KT2 шаситата на филипс,във Грундишките шасита със огромния тунер-имам такъв огромен дървен екземпляр-1980год-стерео,с телетекст и тунер по шини управляван.
За нещата на ITT не ми се говори щото са още по-стари.
За пример-масовия Филипс "банан"-G110 e произвеждан 1986-1992.
Преди 1988 е основно в дървена кутия ,след това-в заоблената и завита пластмасова.
Абе с 2 думи-не само можем да кажем че са имали цифрово управление по шини в телевизорите,но със сигурност са и имали класически цифрови телевизори (със DPU,VCU....),а по всяка вероятност и поне на експериментално ниво през 1983 са имали 100Хц телевизор,а през 1985год-и на пазара. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 19:40 Заглавие: |
|
|
Абе то е ясно че хората са ги имали тези екстри те и телевизия са имали когато нашите баби са плели,пели на тлаките.Другаде е въпроса от къде Адаша се е сдобивал с тази информация  |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 19:57 Заглавие: Re: Когато нямаше интернет...... |
|
|
Драги ми RC,
думата "йедноразувка" е полска и се изписва така: jednorazuwka.
Колкото до моята граматика - няма смисъл да се напрягаш ...
Послепис:
Поправям граматичната си грешка - думата започва с "j" и в българското и изговаряне започва с "й". Но това не касае "у"-то, което е "потъмнено" "о", наложено от окончанието "-wka" и което се оспорва от тебе, без основание. В този граматичен случай има и още една подробност, но за нея бих писал само ако има интерес.
Последната промяна е направена от интермаш на Пет Окт 19, 2007 9:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 20:07 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | Абе то е ясно че хората са ги имали тези екстри те и телевизия са имали когато нашите баби са плели,пели на тлаките.Другаде е въпроса от къде Адаша се е сдобивал с тази информация  |
Адашо , аз съм бивш агент на тайните служби и разполагам с два кашона снимки от тоталитарно време.Ще ги взема на Шумен и ще има да бистрим откога са почнали да правят 100 херцови ,200мегахерцови и 300 гигахерцови телевизори  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|