Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

GPS Magellan Roadmate 300 обърнат поляритет
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SpookY
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 19, 2007 20:01    Заглавие: GPS Magellan Roadmate 300 обърнат поляритет Отговорете с цитат

Здравейте. Питането ми е свързано с един GPS Magellan Roadmate 300. Занесох го на приятел да му качим карти и за да го тестваме без да слизаме до колата го включихме към 12 волтов адаптер. Да ама моят човек без много да гледа обърна поляритета и съответно замириса (много мразя тази миризма, значеща, че много съм прецакал нещата Sad ). И вече не пали... Отворихме го ама "след дъжд качулка". Нямаше видимо нещо изгоряло, нито видим бушон или диод, или някаква защита, която бихме познали. Знам, че така нищо не може да се каже, но все пак ако имате идеи какво да погледна или в кой сервиз да го занеса - бих се радвал да споделите. Абе с две думи питам дали въобще да имам надежди или да прекъсвам следването си в ТУ поради некадърност и заплес. Embarassed

Мерси предварително!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 19, 2007 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

След като е и "замирисало" - все ще е отнякъде.
А след като сте го вече отворили - може да качиш и някоя подробна снимчица на нещата около входа на захранването.
А идеята за сервиа не е лоша, но е добре да споменеш и за къде става дума, че ТУ-та има не само в "голямото село".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
SpookY
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 13:12    Заглавие: Сервиз Отговорете с цитат

Вярно, че забравих да кажа - става дума за София. А снимка ще кача в понеделник.
Върнете се в началото
SpookY
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 19:52    Заглавие: GPS Magellan Roadmate 300 обърнат поляритет Отговорете с цитат

Ето и обещаните снимки:

http://spirix.org/temp/HPIM1448.JPG
http://spirix.org/temp/HPIM1459.JPG
http://spirix.org/temp/HPIM1461.JPG

Днес го взех от сервиз "Бушона" до СМГ. Казаха, че не могат да го оправят, защото е изгорял чип на захранването.
Надявам се все пак това да не е краят.
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

И какво?Чипът е установен кои е но няма откъде да се снабдят с него или след него всичко е загинало?!Напиши кои е,а пък знае ли човек може от някои храст да изкочи заек Wink .
SpookY
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

nobodyshadow написа:
И какво?Чипът е установен кои е но няма откъде да се снабдят с него или след него всичко е загинало?!Напиши кои е,а пък знае ли човек може от някои храст да изкочи заек Wink .

Ами проблемът е 4е нямах/нямам възможността да говоря директно с техника, а само с човек от "приемната". По негови думи, цитиращ техника, е изгорял чипът на захранването и не могат да намерят такъв. Аз не знам кой е чипът Embarassed Ако го разпознаваш някъде на снимките ще прочета какво точно пише на него.

П.С. Знам, че искам малко невъзможни неща, за което съжалявам, но просто имам желание да направя всичко възможно за ГПС-а.
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де на касетофоните слагат обратен диод че да гори бушона че на това чудо на техниката ли няма да сложат някаква защита!Между другото онзи ден дойде едно сд елит,човека каза че го вързал както трябва и не тръгнало - вързал захранването на обратно и пак вика не тръгва-и на тъй и на тъй се не ще вика! Shocked Отварям го и кво да видя пътеката към предпазния диод се одрязала-диода здрав ,бушона здрав-лошо!Отърва се с два резистора ,стабилизатор и крайно стъпало!Сега сд-то е пушка след като лично му го вързах,че си мисля дали този GPS няма да има предпазни елементи!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

nobodyshadow написа:
И какво?Чипът е установен кои е но няма откъде да се снабдят с него .....

Абе при този "сервиз" дето е попаднал Smile , нищо не трябва да се разбира като установено!
Към питащия - как ги "уцели", въпреки че не е толкова трудно да се досетя при агресивната реклама на "възможностите си" които предлагат.
Направи едно сортиране на потребителите в този форум по местожителство, прочети това което са писали и си избери някой за "второ мнение". Приеми го като съвет въпреки, че на снимките нещата не изглеждата много добре (има от къде да се размирише).

П.С. Може и да има и грамотни хора там, но PR-a им определено прави лошо впечатление. Лично мнение.
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен даже и от чип да е не може да не може да не се достави!Аз лично какви чипове съм поръчвал на елимекса в добрич и то смд-та с по 60-100крака за по 50-100лв за цифрови блокове на тв-та и др,та един захранващ чип ли няма да се намери Wink Според мен не знаят къде е проблема и така са се измъкнали да знаеш!

Модерирано от RC
borko 30, не бъди толкова категоричен. Винаги има първи път. Въпрос на време и опит (и уважение към други хора).
Съвет!
Не го приемай лично, моля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SpookY
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 21:44    Заглавие: Сервиз Отговорете с цитат

Ами първото нещо след допитване до приятели, които не успяха да ми помогнат, беше Интернет. Сред безбройните магазини, форуми и тн. намерих само два сервиза за електроника, а не електроуреди. При разговора с първия (не си спомням име) ми отговориха, че при обърнат поляритет на нова техника ("Юнак, това да не ти е старата руска електроника!") почти сигурно няма никакъв шанс. А ако имам много голямо желание - да го занеса да го види и да му дам 30 лв. само за отварянето. Това нещо ме накара да потърся още. Така стигнах до "Бушона", които обещаваха на сайта: "НИЕ УСПЯВАМЕ ТАМ, КЪДЕТО
ДРУГИТЕ СЕ ОТКАЗВАТ!". А и имаше конкретно ГПС устройства (то какво ли не беше изброено Smile ). Та затова избрах тях.

Ако знаете други сервизи, където ще ме вземат на сериозно и биха си поиграли да потърсят нужното за поправката, пишете!
Поздрави!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети