| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 21:16 Заглавие: схема на свързване на аларма с централно |
|
|
| Здравейте, може ли някой да ми каже ка се свързва аларма с оригинално централно на Форд Сиера, от мешинките на двете предни врати излизат 4 кабела на двата има постоянно + и - а на другите два се променя в зависимост от това дали е заключено или отлкючено. Бях чувал че се слага две релета но не знам схемата на сбързването им. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
| Освен машинките, трябва да е ясно и каква е алармата (ако въобще го може). |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 22:52 Заглавие: ;] |
|
|
надявам се да не е нахално но искам да вметна и моя въпрос тук за да не отварям нова тема тъй като моя въпрос е горе долу аналогичен та значи купих си само модула за дистанционно управление който има 4 команди но само това .....по модула няма релета и вход за датчици и бутони от врати .измислих как да свържа няколко релета че да мога да си управлявам и централното но все се получава така че в режим на готовност има поне едно реле което трябва да седи под напрежение задържано от своя нормално отворен контакт а това не ми харесва ....има ли друг начин или и купешките са така?  _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 23:03 Заглавие: |
|
|
| gogo, Аз също се надявам, да не ставам отегчителен, но ще те помоля да прочетеш предният ми отговор още веднъж, МОЛЯ! |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 23:07 Заглавие: ;] |
|
|
RC да алармата има възможност да управлява централно и както казах има 4 команди (lock, unlock, trunk, option) _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 23:32 Заглавие: |
|
|
Добре де, приятелю, но без да кажеш как се казва, какъв е модула (процесора), какви са въпросните изходи (активното ниво кое е?), как аджеба искаш да получиш вразумителен отговор?
Според мен това | Цитат: | | но все се получава така че в режим на готовност има поне едно реле което трябва да седи под напрежение задържано от своя нормално отворен контакт | съвсем не е достатъчно като информация.
Но дано да има и други мнения, успех ти желая. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2005 20:17 Заглавие: Re: схема на свързване на аларма с централно |
|
|
| От алармата излизат два кабела за централно заключване по единия се подава инпулс (-) за отключване и по другия също (-) за заключване |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2005 20:56 Заглавие: Re: схема на свързване на аларма с централно |
|
|
| mitaka_1 написа: | | От алармата излизат два кабела за централно заключване по единия се подава инпулс (-) за отключване и по другия също (-) за заключване |
Най напред трябва да установиш какъв сигнал се подава на всеки кабел зада заключи и респективно да отключи колата.Това става като подадеш маса или + 12в на кабелите на които нямаш постоянна маса и постоянен + . След това е лесно. Подаването на директна маса или директен + крие известен риск затова не е лошо да бъдат прекарани през предпазител около 1-2 А. Направи това и пиши , ще ти пратя схема как да свържеш две релета . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
kaludof Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 20:01 Заглавие: vupros |
|
|
| imam alarma Sidewinder i iskam da si sloja i centralno.namerih si ma6inki koito sa s po dva kabela i v zavisimost kude se podade + otklu4vat ili zaklu4vat. kohgato gi swurzah kum alarmata rabotjat no njamat dostatu4no sila da otklu4at vratite a ako im podam direktno + i - otklu4vat.Kakvo moje da se napravi po vuprosa? molja pomagaite! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 20:44 Заглавие: |
|
|
| Сложи им по едно буферно реленце. И пиши с буквите които си учил в началното училище ( кирилица) ! |
|
|
 |
|