|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 20:55 Заглавие: |
|
|
| Не съм запознат с моторите за сателитните чинии,но така като се замисля те не се ли въртят само до 360*. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 21:08 Заглавие: |
|
|
| shulio написа: | | .... моторите за сателитните чинии,но така като се замисля те не се ли въртят само до 360*. |
Даже само на половината
Защо това е така -> геостационарната орбита на спътниците "над" Екватора.
Друг е въпроса, че се "върти" самата чиния, а двигателя е линеен (напред<->назад с определено рамо).
Това е "двигателя" като цяло.
Оста на самия мотор който задвижва рамото/"телескопа" се върти на "повече" от 360, толкова пъти колкото е нужно за да се придвижи "телескопа" м/у крайните си положения като се отчете и предавката на редуктора който помага. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 12:44 Заглавие: |
|
|
За стъпковите - стъпката се отчита по обратна връзка от намотките, не всички намотки работят едновременно докато се движи... Докато едната мести, другата връща обратен сигнал който се отчита... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
ZuMbAiU Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 11:59 Заглавие: |
|
|
С Мотори се оредих,механиката мога да я направя и ми остава управлението
Някой може ли да изкаже мнение по тази схемичка с PIC-ове,че ми се намира програматорче за тях и като изключим това ми е лесна за изпълнение:
http://www.pminmo.com/3axisPIC/3axisPIC.htm |
|
|
 |
d44d Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 22:09 Заглавие: части |
|
|
Относно направляващите ориентировъчна цена на метър -65евро без ддс и транспорт класна точност висок (нормален,висок, прецизен ,супер прецизен и ултра мисля че тока ги степенуваше тази фирма) отклонения
от около половин десета и каретка -35 евро - ддс и транспорт това са цени за най малките 15мм направляваща ,за 30мм отиваме на 90 и 60 евро
+ддс и транспорт ,ако някой знае някъде поевтини да пише
някой от софия да ли е бил при мвтрейд или нещо такова беше при тях мой имаше тайвански линейни може да са на добри цени ?
Ако може някой да провери ще съм му много благодарен.
Лично аз имам някои неща за продаване.
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=32528&topicshow= |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 23:48 Заглавие: |
|
|
| Мисля че китайска релса /1м/ + каретка - около 100 лева. Ама да ви кажа честно не разбирам идеята! Значи за метър на метър площ ще са ви нужни поне 4 метра релса по 100 лева - 400 + нови стъпкови /също скъпотийка/ + драйвери + фреза /или каквото е там/ + останалата част от механиката .... някой замисля ли се че готово заводско CNC може да излезе значително по евтино със се програмното осигуряване? А сте само в началото да не говорим за проблемите които тепърва ще изскочат, за изгорелите дъна от върнати тоци в портовете на компа и т.н. От къде имате толкоз пари и време бре хора завиждам ви! И какво ще правите с тая няколкостотин левова CNC машина домашна изработка със съмнителни възможности? Или правите евтино за да се учите и да ви е кеф или купувате готово и работите професионално. Като стане евтиното и се види че работи и ви дойде някоя гениална идея какво да произвеждате тогава се хвърляте на големите разходи. |
|
|
 |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 7:05 Заглавие: |
|
|
1.CNC така като разглеждам в сайтовете на производителите метър на метър е доста рядко явление за такава машина каквато искаме да направим тук.Защо си помисли че ще се прави такава голяма машина.В домащни условия 30/60 е предостатъчно.
2.Стъпкови е скъпотиика,но само в нашата пропаднала държава,защото даваш някакви пари в магазините за да могат ония с дебелите вратове да си карат чисто новите мерцедеси и така нататък.
3.Най-евтиното готово решение е от порядъка на 4000-5000 лв.А вътре не са сложили нищо повече от това което искаме да направим тук.
4.Какво ще правим с тая няколко стотин левова машина мисля,че всеки си е решил за себе си какво ще прави с нея щом пише в тая тема.
5.Като нямаш пари и време вземай си готова от магазина.
6.Постове като твоя могат да се видят само в БГ форум.Тук всеки разбира от всичко.Задава се въпрос и в случая ти не помагаш с нищо просто ни обясняваш колко било скъпо,каква съмнителна точност ще има,как ще горели дъна,как като я направим няма да има какво да правим на нея защото няма да ни дойде "някоя гениална идея"
7.И последно.Да направиш нещо със собствените си ръце и после да го видиш да работи както тряба мисля,че и най-добрата CNC машина няма да те зарадва така |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 8:28 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Предлагам Ви една интересна статия за един наистина DIY CNC проект с едно интересно предложение за набавяне на някой окомплектовки
http://www.cqham.ru/hlp42_11.htm
Успех
Поздрави,73 _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 11:32 Заглавие: |
|
|
| Напротив помагам. По мой си начин. За надлъжните лагери цената я споменах - 70 лева май беше на метър релсата и около 30 лева на каретка. Става само с поръчка. Фирмата я знам къде е /София/ но не си спомням как се казва и точния адрес не го знам. Ако решите да си поръчате ще проверя. Не китайските бяха 2 пъти по скъпи. |
|
|
 |
d44d Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 20:20 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Напротив помагам. По мой си начин. За надлъжните лагери цената я споменах - 70 лева май беше на метър релсата и около 30 лева на каретка. Става само с поръчка. Фирмата я знам къде е /София/ но не си спомням как се казва и точния адрес не го знам. Ако решите да си поръчате ще проверя. Не китайските бяха 2 пъти по скъпи. |
Дай ми повече инфо за това което предлагаш. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|