| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milena Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 22:01 Заглавие: може ли и как се слага бъзер на мултицет |
|
|
| Купих си много евтин мултицет модел DT-830B.Тъй като ми трябва да меря дали имам прекъснати кабели ми трябва бъзер,но той няма.Някой знае ли дали може да се сложи и ако може как става.Ако не някой може ли да ми обясни(като за индианци) как да си меря дали имам скъсан кабел, но предпочитам варианта с бъзера.Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 0:12 Заглавие: |
|
|
Може и без пищялката
Просто включваш на измерване на съпротивление на кой да е обхват и гледаш ако показва 1 значи е прекъснал кабела ако покаже различно от 0 значи е здрав  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 1:15 Заглавие: Уред |
|
|
Първо здравей, и добре дошла в нашият форум.
Значи да монтираш пиезо зумер на мултицета не е чак тпклова просто. За това не ти препоръчвам да го правиш. Не е само като да го свържеш, трябва да се правят делители, трябва да се съобрази спецялна функция на галетния превключвател, за да не влияе при мерене на други неща с уреда и да не дава грешни отклонения заради самото му съпротивление и още 100 неща. По добре си вземи един пиезозупер с вграден генератор и една батерия от 9V и ги свържи последователно и е ок. Става като тестер за вериги. А дори може да си вземеш и един с такава вградена функция, вече ги има по 6лв. по магазините.
Понеже видях че си момиче от името, извинявам се за любопитството но с какво се занимаваш и какво учиш. Или даи малко инфо за теб. Питам защото почти не се срещат момичета, който се занимават с електроника и ми е ного интересно. Извинявам се пак за въпроса, но ми беше доста интересно.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 17:25 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | Може и без пищялката
Просто включваш на измерване на съпротивление на кой да е обхват и гледаш ако показва 1 значи е прекъснал кабела ако покаже различно от 0 значи е здрав  |
Защо да е различно от нула при здрав кабел? Може и точно нула да показва при здрав кабел. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 17:35 Заглавие: |
|
|
Има и модели със сигнал и струват 5 лева.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 18:21 Заглавие: |
|
|
eler,според мен може да е точно 0 само ако се използва голям обхват за мерене на малко съпротивление тъй като сондите имат някакво съпротивление и като ги дадеш на късо и уреда го измерва .А пък при тея евтините (като единия от двата мои) тва съпротивление е 2-3 ома така че освен при мерене на малко съпротивление при избран голям обхват не виждам как ще покаже 0  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 20:42 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | eler,според мен може да е точно 0 само ако се използва голям обхват за мерене на малко съпротивление тъй като сондите имат някакво съпротивление и като ги дадеш на късо и уреда го измерва .А пък при тея евтините (като единия от двата мои) тва съпротивление е 2-3 ома така че освен при мерене на малко съпротивление при избран голям обхват не виждам как ще покаже 0  |
хм много голямо отклонение не съм виждал такъв случай (два уреда 838 вкъщи и темподобми и професионални на работата), обаче не мога си обясня не може ли това да се нулира, т.е. като мери да показва със примерно там това отклонение по-малко за да е вярно. Има някакъв тример вътре, така и не съм го въртял да проверя какво се променя за да не го разстроя  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 13:47 Заглавие: |
|
|
При релативно измерване ,каквото се прилага в цифровите мултицети/демек сравнява се еталонно съпротивление 100 ома в най малкия обхват и измерваното Rx / трудно ще премахнеш т.н. адитивна грешка ,тоест съпротивлението на накрайниците и сондите ,друг е въпроса че при качествени такива на моя уред например дава 0.06 ома при даден накъсо вход ,но все пак не е нула!  |
|
|
 |
LZ5UE Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 16:02 Заглавие: |
|
|
За какво ви е тази нула? Пищялката на мултицета започва да пищи от 40ома надолу. _________________ „Умът е не само в знанието, но и умението то да се прилага.“ |
|
|
 |
|