| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мбс Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 22:05 Заглавие: Проблем с плазма НЕО |
|
|
От няколко дни на 42" НЕО започна да се появява един дъжд от точки - червени и зелени. Най ясно си личи, когато екрана е черен и на него се разхожда белия надпис "no signal". Точките остават под надписа и се изчистват за 2-3 секунди.
Телевизора се използва основно за показване на снимки през DVD player така че не знам как се държи при подаване на телевизионен сигнал. Няколко месеца работеше без проблем, не са правени размествания и в близост до него, не са поставяни други уреди които може да го смущават. Сигурно ще кажете да го караме на сервиз но не е нещо малко, че да го метнеш в колата.
Надявам се да е нещо от настройките и да ме посъветвате къде да се бърникне. Първоначално си мислех, че е от ДВД плеъра но след като го изключих проблема си остана. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 22:13 Заглавие: Re: Проблем с плазма НЕО |
|
|
| мбс написа: | От няколко дни на 42" НЕО започна да се появява един дъжд от точки - червени и зелени. Най ясно си личи, когато екрана е черен и на него се разхожда белия надпис "no signal". Точките остават под надписа и се изчистват за 2-3 секунди.
Телевизора се използва основно за показване на снимки през DVD player така че не знам как се държи при подаване на телевизионен сигнал. Няколко месеца работеше без проблем, не са правени размествания и в близост до него, не са поставяни други уреди които може да го смущават. Сигурно ще кажете да го караме на сервиз но не е нещо малко, че да го метнеш в колата.
Надявам се да е нещо от настройките и да ме посъветвате къде да се бърникне. Първоначално си мислех, че е от ДВД плеъра но след като го изключих проблема си остана. |
Това не може да се оправи на място в сервиз, още повече, че вероятно е гаранционен. |
|
|
 |
мбс Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 1:27 Заглавие: Re: Проблем с плазма НЕО |
|
|
Гарамционен е, но се надявах да се размине без разнасяне.
Сигурно ли е това, което ми казваш. На какво може да се се дължи проблема? По-скоро ме вълнува дали е сложен ремонта т.е. дали Техномаркет ще го бавят много.
Странното е, че в един момент докато се рових из настройките, точките изчезнаха и после пак се появиха. Точно това ми даде надежда, че нещо се е разбутало. Малко преди това беше изгърмяло DVD-то - пак NEO (каква изненада) смени се с ново (същия модел) и след като се пусна забелязахме проблема. Малък е шанса и телевизор и DVD да се скапят в един и същ момент. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 10:28 Заглавие: |
|
|
Може би трябва да се замислите как да си пазите уредите от некорекно захранване от ел мрежата -стабилизатор,UPS или нещо такова. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
hitech Опитен потребител

Регистриран на: 06 Окт 2004 Мнения: 173 Местожителство: Димитровград
|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 12:13 Заглавие: Re: Проблем с плазма НЕО |
|
|
| мбс написа: | | Малко преди това беше изгърмяло DVD-то - пак NEO (каква изненада) смени се с ново (същия модел) и след като се пусна забелязахме проблема. Малък е шанса и телевизор и DVD да се скапят в един и същ момент. |
Ами ако самото DVD като е изгоряло и е пуснало по чинча напрежение,дали няма да се отрази на Плазмата а????Така,че наи добре в Сервиза!!!! _________________ [email protected] gsm:0878314329 |
|
|
 |
ELMANTEC Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:15 Заглавие: ]:) ]:) ]:) |
|
|
| Най-доброто решение в случая е да не си купуваш NEO - боклук и половина. С цел да се спести някой друг лев се получават такива неща. Да си беше взел нещо по-марково - като Samsung или LG например. Подавал съм се и Аз и съм си купувал евтино NEO (DVD), коети работеше точно един месец (като по часовник). Да не говорим че в магазина когато го купувах взех третото - първите 2 които ми пробваха изобщо не работеха. Сега си взех Samsung и вече 4 месеца работи без грешка и видимо има разлика. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 15:36 Заглавие: |
|
|
| Така описан дефекта прилича на проблемен кабел/връзка/куплунг към/между някои от модулите или дефект в цифров борд(процесор за видообработка,дефектен PROM(SDRAM) и т.н.Може да е всичко.Обърнете се към сервиз. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
| Я сменете кабела със нов и може да се разминете с носенето ! |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 20:55 Заглавие: |
|
|
Я нека си признаем че много много ,засега,не ги разбираме LCD-та  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 7:46 Заглавие: |
|
|
Владо,не е така...
Специалисти си има достатъчно...въпроса е че в случая с нищо не може да се помогне на човека-човека няма никакви познания в областта на ремонта на такава техника,пита "Кво му е?"...
Ами логичния отговор е че баба Ванга се спомина.
Ако беше колега и беше казал "смених това и това","проверих това и това"-щеше да му се отговори-"виж и онва и онва".Но така на сляпо "кво му е"-не става.
Затва слуша насокато която му е дал ELP и като не-мъкне на сервиз.
Това е положението.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|