| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 21:41 Заглавие: Nordmende prestige 72 TD DC1 / IDC2 |
|
|
Миналата година го правих TV-то,а сега се върна.Имаше изтекъл кондензатор.Подмених го и почти всичките в захранването,но не иска да тръгне.Монтирал съм лампа като съм откачил Ключовия на високото и ТХО.Лампата мига около три пъти и изключва.
Когато откача СР38-10mF/63V,който е м/у базата и емитера на ТР32,захранването тръгва ,като държи +В=119 V.Като подкача кондензаторът и лампата почва да мига.Разбира се кондензатора е подменен.Какво ще ме посъветвате. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 8:23 Заглавие: |
|
|
Не съм сигурен дали точно този телевизор ще тръгне на лампа-я си закачи всичко и пробвай дали няма да си тръгне със ТХО и всичко закачено както си му е реда.
Този телевизор има толкоз защити,защитки и следенета,че нямам думи.
Огледай хубаво за спойки,особено по смд-тата.
Виж под откл.система погледни-да не е скъсан някой от 4те кабела.
Електролитите в захранването нали си ги сменил всичките? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 12:16 Заглавие: |
|
|
Пробвах по начина указан от теб,но не иска да включи.
Тогава откачих вече упоменатия кондензатор и телевизора включи.С дистанционното го пуснах в работен режим и изкара растер и OSD.Страх ме е да го държа дълго за да не направя беля.Мисля че има някакъв проблем в обратната връзка и се чудя къде е най вероятно да е той? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 12:35 Заглавие: |
|
|
То и самото напражение ти е ниско-119волта не е нормално дагоеба.
Мери малките транзисторчета покрай регулировката на захранването-TP33,TP34,TP59,TP61 и ситните диодчета покрай тях.
Не каза всички електролити в първичната страна ли си сменил?
Кой от тях беше текъл? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 12:49 Заглавие: Re: Nordmende prestige 72 TD DC1 / IDC2 |
|
|
| marin_bonchev написа: |
Когато откача СР38-10mF/63V,който е м/у базата и емитера на ТР32 |
CP38-колектор-емитер,схемата е в пощата Ви |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
Благодаря,
Нямах време да работя повече по него,но това напрежение /119V/ го давше,когато беше подкачен на лампа.Сега в дежурен режим +В=140 волта,а в работен режим +В=146 волта,което мисля че е нормално.
Подменил съм всички кондензатори в първичната част а беше изтекъл CP47. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 8:37 Заглавие: |
|
|
Те такова животно нема!
Снощи порових още малко по него,запоих С38 и включих телевизорът.
Той тръгна.Поставих платката на мястото си,боднах антената и го оставих да работи 4 часа-след което го изключих.Няколоко пъти включвах и изключвах -всичко бе наред.Сутринта само монтирах капака и се опитах да го включа-не иска.Отворих го отново,мърдах кабели чуках -не.Откачих наново кондензатора С38 -тръгна .Има си образ говор всичко превключва програмите,напреженията +В са 140 и 147 волта в дежурен и работен режим?Видях се в чудо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:33 Заглавие: |
|
|
Оф то е един телевизор нямам думи.Поне хубаво работят.
На първо време хвани и попрепой квото щото видиш около захранването-и в топлата страна и във вторичната страна около регулирането.
Второ-някой електролит във регулирането или филтражен по вторичните изправители може да ти прави въртели.
И трето-някой път малките смд-транзисторчета и диoдите 1N4148 в този телевизор правят номера ,а на мерене са здрави.Може да захванеш тия по регулирането и един по един за проба да ги сменяш.Ако не е от него-връщаш стария.
Малко общи съвети давам за съжаление-ама той телевизора си е такъв-от всичко може да бъде. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 12:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите,
Да чукна на дърво,май се предаде.Реших повече да не маря,а направо да сменям.
Смених ТР32 и ТР31.И двата транзистора на мерене са здрави,влизат в режим на тестер,ама сигурно има нещо.Сглобих го сложих му и капака -пускам, гася, пускам почуквам по него и тнт.Вече работи 4 часа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 12:42 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | Благодаря за съветите,
Да чукна на дърво,май се предаде.Реших повече да не маря,а направо да сменям.
Смених ТР32 и ТР31.И двата транзистора на мерене са здрави,влизат в режим на тестер,ама сигурно има нещо.Сглобих го сложих му и капака -пускам, гася, пускам почуквам по него и тнт.Вече работи 4 часа. |
Не бързай да го даваш на клиента-остави го да не работи повечко време и пак го пусни-да не излезе пак проблема.
Не знам кво им става на тия транзистори-същите проблеми ги има и с транзисторите във ICC9 и във IDC2-на мерене здрави и правят номера. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|